SANGRIA

sangria 6

Anchetă mare într-un port.
S-a scufundat corabia.
Din ce se pare, căpitanul
Bău prea multă sangria.
A dat pe gât butoiul tot
Nefiind băutor abil
Deci sfatul nostru: preparaţi
Dar consumaţi responsabil.

Ce iti trebuie (poza 1)
– 1 litru vin rosu (demisec sau sec)
– 50 ml coniac
– 4 linguri de zahar brun
– 3 portocale
– 1 lamaie
– 2 rondele de ananas proaspat

Plan de lucru:
– stoarcem 2 portocale si jumatate de lamaie. Intr-un vas mare turnam vinul, apoi adaugam coniacul (poza 2). Presaram zaharul si amestecam (poza 3).
– Adaugam zeama de lamaie si portocala (poza 4). Taiem cubulete ce fructe ne-au ramas si le adaugam in vin (poza 5).
– Lasam la frigider cel putin o ora, apoi servim (poza 6). Daca vreti sa lasati peste noapte, scoateti citricele cu coaja, pentru ca altfel bautura se amaraste.

Timp de preparare: 20 de minute
Pret: 20lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


6 Comments
Adina

ianuarie 9, 2013 @ 20:31

Reply

Merge perfect cu paella mea. Multumesc de reteta – am salvat-o.

Simona

ianuarie 9, 2013 @ 21:01

Reply

Cu masura sau nu, as cere si eu un pahar!!

Alina

ianuarie 10, 2013 @ 06:01

Reply

… Imi aduce aminte de studentie Sangria! E musai sa cer si eu un pahar, dar voi tine cont de sfatul tau 😉

Tincuta Clocotici

ianuarie 10, 2013 @ 06:09

Reply

Imi place. Merge foarte bine vara, dar acum cred ca prefer vinul fiert.

Buburuza Bubu

ianuarie 10, 2013 @ 07:16

Reply

I Love Sangria!

coco

ianuarie 10, 2013 @ 10:42

Reply

fac de sarbatori tot timpul , imi plaaaceee 🙂

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020