Postul Craciunului este presarat cu dezlegari la peste, asa ca Haplea se conformeaza. Pentru cei care tin post se elimina oul din salata.
Ce iti trebuie (poza 1)
-200 gr macrou afumat (am folosit file de macrou condimentat si vidat)
– 1 kg cartofi ( pe care i-am fiert in coaja si apoi i-am curatat)
– 4 oua (pe care le-am fiert si curatat)
– praz (tocat marunt)
– 150 gr masline
Pt dressing:
-50 ml ulei
– zeama de la o lamiae
-sare, piper dupa gust
Plan de lucru:
– tocam cubulete cartofii fierti si curatati (poza 2).
– Punem cartofii intr-un bol, adaugam ouale fierte si taiate de dimensiuni apropiate de cele ale cartofilor (poza 3).
– Adaugam maslinele (poza 4) si pestele maruntit din cutit (poza 5).
– Preparam dressingul (poza 6). Amestecam acest sos in salata si servim.
– Pofta buna! (poza 7)
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 27 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Poliana
decembrie 3, 2012 @ 06:51
Dada, e grozava mancarica asta…o trec pe lista pentru urmatoarea dezlegare!
skate
decembrie 3, 2012 @ 10:13
Reteta asta mi-o gatea bunica in copilarie :). Ce de amintiri.
Mandala
decembrie 3, 2012 @ 18:34
Chiar mi-e foame si ar fi tare buna o portie!!!
Retetegg
decembrie 3, 2012 @ 20:08
Foarte buna!!!
addnia
decembrie 3, 2012 @ 20:45
buna ideea cu intorducerea pretului/reteta! eu recunosc faptul ca nu sunt in stare sa fac asa ceva:))
Simona
decembrie 4, 2012 @ 09:21
O bunatate de salata!!!
hapleablog
decembrie 5, 2012 @ 18:53
Intr-adevar!
irina (bucataria Irinei)
decembrie 4, 2012 @ 09:37
Buna buna buna. Am sa o fac fara oua si am o mancare de post delicioasa.
hapleablog
decembrie 5, 2012 @ 18:52
Exact, daca nu folosim ouale in reteta , avem o reteta de post in perioada cu dezlegare la peste.
Dorina
decembrie 4, 2012 @ 16:42
Eu vin de la servici si mi-e foame rau , as linge farfuria .
hapleablog
decembrie 5, 2012 @ 18:51
Stiu cum e cand vii de la serviciu infometat!!!
The Wandering Oltean
decembrie 4, 2012 @ 19:31
Imi place reteta asta, o facem si noi destul de des
hapleablog
decembrie 5, 2012 @ 18:50
Si noua ne place!!!!
Any
decembrie 6, 2012 @ 16:37
Delicioasa, chiar n-am mai facut-o de mult si ar cam fi cazul.