Haplea s-a hotarat sa mai faca o rulada, de data aceasta cu fructe de sezon. Usor de preparat si foarte gustoasa.
Ce iti trebuie pentru o rulada (poza 1)
Pt blat:
– 4 oua
– 100gr de zahar pudra
– 4 linguri de făină
– esenta de rom
Pt crema:
-200 ml frisca
-600 gr iaurt
-1 banana
-2 kiwi
-2 nectarine
-100 gr zmeura
-1 plic de gelatina
Pt ornat:
-200ml frisca
Plan de lucru:
Incepem prepararea blatului de rulada.
– Separam albusurile de galbenusuri (poza 2), batem spuma albusurile cu un praf de sare (poza 3). Galbenusurile se amesteca cu zaharul (pozele 4 si 5)
– Adaugam galbenusurile si faina peste albusurile batute spuma si omogenizam cu mixerul la viteza mica (pozele 6, 7, 8, 9).
-Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu foaie de copt (poza 10) si lasam la cuptor pana se rumeneste, aproximativ 15-20 min. (poza 16)
– Cat timp sta rulada la cuptor, punem la inmuiat gelatina pt 10 min. Intre timp taiem fructele (poza 11). Batem frisca (poza 12). Dizolvam gelatina pe foc, fara ca aceasta sa fiarba, apoi o aduagam treptat peste iaurt (poza 13). Amestecul obtinut il turnam peste frisca (poza 14) si incorporam usor cu o lingura de lemn, apoi aduagam si fructele taiate (poza 15).
– Compozitia obtinuta se aseaza peste blat, rulam cat inca este calda si lasam la frigider pentru 3-4 ore. Se orneaza cu frisca (poza 17).
– Servim (pozele 18, 19)
Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
maria mihalache
iulie 25, 2011 @ 17:27
Frumos, aromat, gustos………..mmm……….ce bunaciune.
O seara minunata!
Daniela Mircea-Addario
iulie 25, 2011 @ 18:30
Ce pofta mi-ai facut… as infige si acum furculita intr-o feliuta de rulada, asta daca as avea… rulada, nu furculita… O seara placuta si la cit mai multe rulade delicioase !
Dulcegarii culinare
iulie 25, 2011 @ 18:37
Delicioasa clar!!
adela zilahi
iulie 25, 2011 @ 19:30
Asta da rulada, imi place tare mult, cu muuulte fructe! Nota 10!
TeoBucatar
iulie 26, 2011 @ 15:18
Azi am si eu rulada , dar e mai faina a ta…
hapleablog
iulie 27, 2011 @ 15:59
Va multumesc pentru cuvintele frumoase.