Ardeiul ăsta a mâncat
Multe ciuperci și s-a-ngrășat.
Vrea să slăbească repejor.
Face saună în cuptor.
Cu aceasta reteta participam la concursul aniversar de 8 ani Sun Food organizat de Sun Food si Divainbucatarie.
INGREDIENTE
- ciuperci (am folosit ciuperci la borcan de la SunFood)
- 5 ardei grasi
- o ceapa
- 1 ceasca de orez
- 2 rosii decojite pentru umplutura si 2 pentru ”topping”
- 3 lingurita de bulion
- sare, piper, condimente dupa preferinte
- Tocam marunt ceapa, apoi o calim
- Adaugam rosiile si orezul,
plus ciupercile tocate marunt si o lingurita de bulion. Condimentam dupa gust. Lasam pe foc pana scade zeama lasata de rosii
- Spalam ardeii si le scoatem miezul. Ii umplem cu amestecul de orez si ciuperci
- Aranjam ardeii intr-o cratita.
Ii acoperim cu bucati marunte de ardei si rosii. Turnam apa amestecata cu restul de bulion cat sa ajunga la nivelul ardeilor.
- Punem cratita pe aragaz si, cand apa da in clocot, o transferam in cuptorul incins, unde o lasam aproximativ 40 de minute (la 190 de grade)
- pofta buna!
Mary Udrea
iulie 17, 2014 @ 19:46
O bunatate de mancare, o am si eu in plan asa mai fara carne!
ANI
iulie 19, 2014 @ 13:34
O sa o fac si eu si revin cu un alt comentariu, dar voi face cateva modificari: adaug si dovlecei in formula, la care scot miezul si il adaug in umplutura; am si soia ramasa, dupa ce am facut lapte de soia. Pun si ardei iuti si o foaie de dafin la fiert. Mi-e dor de sarmalute. Ar trebui sa iasa buni
Cristina
decembrie 8, 2014 @ 20:40
Asteptam un email pentru inscriere si Bafta!