Sunt multe rețete pentru slăbit, iar în fruntea fiecărei liste de ingrediente, scris cu majuscule, îngroșat și subliniat, este „voința”. Dacă vrei, cu siguranță poți, sub îndrumarea oamenilor specializați sau urmând o dietă găsită pe internet.

Dacă alegi a doua variantă, trebuie să te asiguri că este o rețetă probată, care a dat rezultate concrete, nu ceva copiat și tradus de pe cine știe ce site „de afară”. În rândurile care urmează îți prezentăm un punct de pornire: exemplul lui Marian Neacșu (https://www.facebook.com/marian.neacsu.779).

Marian a slăbit peste 45 de kilograme după ce s-a decis să își schimbe stilul de viață. Concret, a început să facă multă mișcare și a introdus în alimentație rețetele pe bază de konjac, un ingredient „minune” despre care a aflat de la o prietenă pasionată, printre altele, de motociclism și mountain climbing. Ea i-a conceput un plan de nutriție care conține acest aliment – rădăcina unei plante întâlnite special în Asia – sub formă de paste, orez sau făină. Poate fi găsit în farmacii.

Iată o rețetă pe care ți-o recomandăm. Nu ai nimic de pierdut dacă o încerci. Din contră, poate reprezenta startul unei schimbări în bine în viața ta:

INGREDIENTE:

”Orez” Konjac – bogat în fibre, zero zahar, fără gluten, fără calorii (de fapt are doar 9 calorii la 100 g de produs)
1 Ceapă roșie și 2-3 căței de usturoi – bogate în flavonoide – acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, antivirală
1 Ardei roșu – bogat în antioxidanți, betacoten, vitamina C și vitamina A. Foarte important este și licopenul, care ne protejează împotriva tumorilor
6 Ciuperci – bogate în fibre și în special în seleniu
Baby spanac
Merișoare confiate
100 g Brânză de burduf – aport important de grăsimi sănătoase, proteine și calciu

PLAN DE LUCRU:

Pasul 1: Se fierbe un pachet de konjac (300 g) cu puțină sare, aproximativ 4 minute;
Pasul 2: Se călesc în tigaie de teflon (fără ulei sau unt) ceapa, ardeiul și ciupercile;
Pasul 3: Peste legumele călite se adaugă konjacul fiert, usturoiul pisat și câteva frunze de verdeață (ce ai prin casă: pătrunjel, salată, spanac etc). Pentru dulceață, poți adăuga și câteva merișoare;
Pasul 4: Se adaugă brânza de burduf „răzuită” și se mai lasă 2 minute pe foc, cât să se topească brânza.

Poftă bună!