PULPE DE PUI CU CARTOFI LA CUPTOR

pulpe de pui cu cartofi 11

Pulpele de pui merg bine în combinaţie cu cartofii, la cuptor, pentru că au puţină grăsime care dau mai mult gust mâncării.

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza1):
– 4 pulpe de pui dezosate
– o jumătate de kilogram de cartofi
– 4 roşii
– usturoi, ceapă
– piper, busuioc, chilli, cimbru
– ulei

Plan de lucru:
– se taie în bucăţi mici şi se presară în tavă (poza 2)
– se pun în tavă şi cartofii tăiaţi în felii destul de subţiri (poza 3)
– se presară ceapa (am folosit ceapă verde, pentru că tocmai apăruse atunci) şi piperul (poza 4)
– aşezăm pulpele pe “patul” de cartofi (poza 5), le stropim bine cu ulei şi punem apă astfel încât nivelul ei să fie peste cel al cartofilor. Băgăm la cuptor, la foc potrivit.
– între timp tocăm roşiile, decojite în prealabil (poza 6). Le punem într-un ibric şi le lăsă să fiarbă (poza 7). Condimentăm cu chilli, piper, busuioc şi cimbru (poza 8 )
– adăugăm sucul de roşii peste cartofi şi pui (poza 9)
– după ce cartofii s-au rumenit (aproximativ 40 de minute de la băgarea tăvii la cuptor), scoatem tava (poza 10)
– poftă bună! (poza 11)

Timp de preparare
: 70 minute
Preţ: 3 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020