Prăjitură pufoasă
Cu fructe de pădure
Pap juma de tavă, ies din casă
Și de parc dau zece ture.
INGREDIENTE pentru blat
- 6 oua
- 220 gr faina
- 150 gr zahar tos
- 60 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 500 gr fructe de padure proaspete (afine, zmeura, mure)
- 100 gr fulgi de ciocolata 50 % cacao
pentru topping
- 200 gr mure
- 2 linguri de zahar
- 50 gr ciocolata alba
PLAN DE LUCRU prajitura pufoasa cu fructe de padure
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma care sta “bat” .
- mixam galbenusurile (la viteza mica) cu uleiul pe care il adaugam treptat.
- turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o paleta de silicon.
- adaugam faina amestecata cu praful de copt, in “ploaie”, incorporam tot cu paleta. Presaram si fulgii de ciocolata si omogenizam.
intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de copt. Adaugam, deasupra aluatului, fructele de padure (spalate si lasate la uscat ). - bagam si lansam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 180 de grade (pana se rumeneste)
Pentru extra-topping de fructe de padure, amestecam intr-un vas murele cu zaharul. Le lasam aproximativ 30 minute sa isi lase zeama, apoi punem pe foc cat sa se topeasca zaharul si sa obtinem un topping nu foarte gros.
Acoperim prajitura cu sosul de mure, apoi cu ciocolata alba topita la bain-marie. - pofta buna la prajitura pufoasa cu fructe de padure.