Crema prăjiturilor de ciocolată!
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1):
– 2 ciocolate (am folosit Primola cu lapte)
– 6 ouă
– un pachet de unt
– 200 gr de nucă pisată
– 30 gr de cacao
– 200 gr zahăr pudră
– 100 gr zahăr tos
Plan de lucru:
– separăm albuşurile de gălbenuşuri (poza 2)
– batem albuşurile spumă, adăugând zahărul pudră (poza 3). Ne oprim din mixat atunci când avem o compoziţie “ţeapănă” (poza 4). Adăugăm treptat nuca pisată, amestecând de jos în sus cu o lingură de lemn (poza 5). Încorporăm (poza 6):, iar apoi întindem jumătate din compoziţie într-o tavă tapetată cu foaie de copt (poza 7). Lăsăm la cuptor aproximativ 25 de minute, până când se coace.
– după ce am băgat prima foaie la cuptor, ne ocupăm de cremă. Adică punem gălbenuşurile şi zahărul tos pe foc redus, pe pat de apă (poza 8 ). Adăugăm cacao (poza 9) şi amestecăm în continuu, în acelaşi sens, până când zahărul se topeşte complet (poza 10). Punem la răcit.
– scoatem prima foaie de la cuptor (poza 11) şi repetăm procedeul cu cealaltă jumătate de compoziţie formată din spumă de albuşuri şi nucă măcinată.
– „intrăm” cu mixerul în unt (poza 12), iar apoi adăugăm treptat crema de cacao răcită (poza 13), mixând în continuu. Întindem crema obţinută peste prima foaie (poza 14) şi acoperim cu a doua foaie.
– topim ciocolatele pe pat de apă (poza 15), amestecând în continuu, în acelaşi sens (poza 16)
– întindem ciocolata topită peste a doua foaie (poza 17). După ce se răceşte, băgăm la frigider, unde lăsăm măcar nouă ore.
– poftă bună! (poza 18)
Timp de preparare: 90 minute
Preţ: 14 lei (depinde de unde cumpăraţi ingredientele)
elena
iulie 18, 2010 @ 08:01
Cred ca este delicioasa.Combinatia perfecta……nuca si ciocolata.Cu siguranta o sa o incerc.Merci pt reteta.
hapleablog
iulie 18, 2010 @ 08:04
Cu placere! Sunt sigur ca o sa iti iasa f buna!