prajitura cu unt si iaurt poza final

PRAJITURA CU UNT SI IAURT

Destinație: răsfățul. Aleg drumul cel scurt:
O rapidă prăjitură cu unt și cu iaurt.

INGREDIENTE prajitura cu unt si iaurt

  • 150 gr. de zahar
  • 5 oua
  • 10 linguri faina
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 1 praf de copt
  • 140 gr iaurt
  • dulceata de afine (pentru ornat deasupra)prajitura cu unt si iaurt poza 1

PLAN DE LUCRU prajitura cu unt si iaurt

  1. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana devine o crema, apoi adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa mixam pana se omogenizeaza complet.prajitura cu unt si iaurt poza 2
  2. Adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si omogenizam tot la viteza mica.prajitura cu unt si iaurt poza 3
  3. Separat, in alt bol, mixam albusurile cu un praf de sare pana cand acestea devin o spuma tare. Adaugam spuma de albusuri peste amestecul de galbenusuri, apoi le incorporam usor cu o spatula de silicon.prajitura cu unt si iaurt poza 4
  4. Turnam compozitia intr-o forma tapeta cu hartie de copt (30x 25 cm) prajitura cu unt si iaurt poza 5si  lasam la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii. prajitura cu unt si iaurt poza 6
  5. Lasam sa se raceasca, apoi indepartam hartia de copt de pe blat , taiem blatul in bucati dreptunghiulare si servim cu o lingurita de gem de afine deasupra. prajitura cu unt si iaurt poza 7
  6. Pofta buna la prajitura cu unt si iaurt!prajitura cu unt si iaurt

Aceasta prajitura poate fi si o idee pentru a servi ceva dulce alaturi de cafeaua de dimineata. Este pe cat de simplu de facut, pe atat de delicioasa.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.484 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010