PRAJITURA CU MERE SI BEZEA

prajitura cu mere si bezea 13

Cu ingrediente putine si cu fructele preferate in aceasta perioada (merele sunt foarte zemoase si gustoase), am facut aceasta reteta de prajitura. Ne-am lins pe degete.

Ce iti trebuie
Pentru blat (poza1):
– 5 galbenusuri
– 12 linguri de zahar
– 12 linguri ulei
– 15 linguri de lapte
– 15 linguri de faina
– 1 plic praf de copt

Pentru umplutura de mere:
– 10 mere
– 5 linguri zahar pt calit merele
– 2 plicuri zahar vanilat

Pt bezea:
– 5 albusuri
– 5 linguri de zahar

Plan de lucru:
– curatam merele (poza 2), le razuim , apoi le punem la calit impreuna cu zaharul (poza 3), pana cand mai scade sucul pe care il lasa.
– separam albusurile de galbenusuri (poza 4) .Galbenusurile se amesteca cu zaharul (poza 5) cu ajutorul mixerului la viteza mica. Adaugam treptat si uleiul, mixand tot la viteza mica (ca la maioneza) .Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele (poza 6)
– punem compozitia intr-o tava ( 38 x 25 cm) (poza 7) si bagam la cuptor pentru 20 minute. Intre timp batem albusurile spuma. Spre final adaugam si zaharul.
– scoatem din cuptor (poza 8 ) , adaugam merele (poza 9) si albusul si il nivelam cu o furculita (poza 10)
– lasam la cuptor inca 10 minute (poza 11)
S-a halit imediat si calda si rece. (pozele 12, 13)
– pofta buna!

Timp de preparare: 60 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 10 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


15 Comments
Emily

noiembrie 21, 2011 @ 22:06

Reply

excelenta prajitura! imi place bezeaua in combinatie cu merele!
seara frumoasa!

Alexandrina

noiembrie 22, 2011 @ 04:14

Reply

Imi place foarte mult cum ti-a iesit!! Felicitari!

zilahi adela

noiembrie 22, 2011 @ 08:35

Reply

Stiu ca e tareeee bunaa! Arata super!

Daniela

noiembrie 22, 2011 @ 13:29

Reply

Uau, ce m-as linge si eu pe degetele, dar n-am … Pot avea o feliuta rece… ?!

Dulcegarii culinare

noiembrie 22, 2011 @ 21:00

Reply

Un deliciu !!

maya

noiembrie 24, 2011 @ 14:27

Reply

Ce bine arata! Foarte apetisanta prajitura!

nina

mai 14, 2012 @ 13:23

Reply

o fac si eu des.E super

maria

iulie 28, 2012 @ 14:08

Reply

La cate grade incalziti cuptorul??? II super delicioasa si doresc sa o fac si eu 🙂

hapleablog

iulie 28, 2012 @ 15:22

Reply

La 170 grade.Bafta la bucatarit!Asteptam impresii!

Beita Anisoara

august 31, 2012 @ 16:53

Reply

Ce inseamna 170 grade, pentru un cuptor care nu are posibilitate sa masoare temperatura?

hapleablog

septembrie 1, 2012 @ 07:21

Reply

Noi ne ghidam dupa gradatia 3 a butonului de la cuptor. Weekend placut!

Zamzuu

septembrie 14, 2012 @ 20:03

Reply

Cat de autentic!
Noi avem placerea de a scrie de unde ne inspiram, ca un fel de respect pentru inaintasi. Asa se cuvine. E un bun obicei. Ce zici?

hapleablog

septembrie 15, 2012 @ 07:26

Reply

Prajitura a avut sursa de inspiratie blogul Laurei Sava. Merci de vizita!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020