Sunteți blocați de nămeți
Și la magazin nu puteți s-ajungeți.
Dacă aveți ouă și dulceață-n casă
Iat-o prăjitură utilă și gustoasă.
INGREDIENTE pentru blat
- 4 galbenusuri
- 200 gr de zahar
- 100 gr unt
- 200 ml lapte
- 200 gr faina
- 3 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- gem de caise (folositi ce gem aveti)
- 4 albusuri
- 200 gr zahar pudra
PLAN DE LUCRU
- mixam galbenusurile cu zaharulapoi adaugam untul la temperatura camereisi mixam.
- adaugam faina amestecata cu cacao si praf de copt. Alternam cu laptele si mixam
- punem compozitia intr-o tava ( 30 x 20 cm) si bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute. Intre timp batem albusurile spuma. Spre final adaugam si zaharul.
- scoatem prajitura din cuptor adaugam gemul si spuma de albusuri
- lasam la cuptor inca 15 minute, pana se rumeneste frumos
pofta buna!
Mary Udrea
ianuarie 25, 2014 @ 12:42
Am sosit, ca-i tare buna!!!
Rocsy Ciobanu
ianuarie 25, 2014 @ 18:09
O prajitura foarte buna!
Timea
ianuarie 25, 2014 @ 20:10
Cred ca e tare buna!
olivia
ianuarie 25, 2014 @ 21:43
Chiar ieri am pregatit aceasta prajitura,la care am adaugat insa si 100g nuci macinate deasupra gemului.Delicioasa!
mihaela
ianuarie 25, 2014 @ 23:11
O bucatica nu refuz, ca arata tare bine!
Degustatorul
ianuarie 26, 2014 @ 08:36
Sună interesant, dar e ceva ce nu am înţeles, în legătură cu zahărul: se pune la punctul 1 (mixăm gălbenuşurile cu zahărul) sau la 3 (spre final adăugăm şi zahărul)? Aştept precizarea ta, că abia aştept să o fac.
hapleablog
ianuarie 26, 2014 @ 09:19
La punctul 1 se mizeaxa zaharul cu galbenusurile , iar la punctul 3 se adauga zaharul la spuma de albusuri.
Cristina
ianuarie 26, 2014 @ 11:04
Arata foarte bine!!!
geladumi
ianuarie 26, 2014 @ 12:14
E prajitura pe care ne-o facea mama in copilarie si am uitat de ea, noroc cu tine! Uite-asa mi-ai ridicat mingea la fileu si poate o fac cat de curand si eu!
Degustatorul
ianuarie 26, 2014 @ 12:59
Cât din cele 200 de grame de zahăr se amestecă odată cu gălbenuşurile şi cât se adaugă în spuma de albuş?
Haplea
ianuarie 26, 2014 @ 16:13
La ingrediente avem separat cantitatea de zahar pt blat si pentru topping.
Ingrediente pentru blat
4 galbenusuri
200 gr de zahar
100 gr unt
200 ml lapte
200 gr faina
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
Ingrediente pentru topping
gem de caise (folositi ce gem aveti)
4 albusuri
200 gr zahar pudra
Spor la gatit! Duminica placuta!
Dorina
ianuarie 26, 2014 @ 14:12
Simpla si tare buna prajiturica asta.
Simona
ianuarie 26, 2014 @ 21:22
Inzapezita sunt… prajitura imi place.. deci tre` sa bat gainile ca azi n-au facut decat 1 ou.. 🙂
Magda Adina
februarie 3, 2014 @ 21:57
Asta e una din prajiturile copilariei mele !! 😉
denisa
aprilie 11, 2014 @ 15:58
Am facut prajitura si a esit foarte,foarte buna multumim pt reteta
Andreea
aprilie 29, 2014 @ 17:03
Am facut prajitura aseara, problema este ca am un cuptor electric si nu m-am obisnuit cu el…prajitura s-a copt pe margini dar in mijloc a ramas cocoasa…necoapta…Ma puteti ajuta cu o estimare a minutelor,gradelor…forma de coacere (gril.., foc doar de jos,foc doar de sus)…Multumesc.
mariana
noiembrie 9, 2014 @ 18:29
Aceasta este una din prăjiturile din studentie, pe care o facea mama mea cand veneam acasa. Asta se intampla acum…..aprox 35 de ani. Am s-o fac pana incepe postul Craciunului si cred ca in amintirea mamei mele imi va iesi buna. Multumesc pt retetă..