Prăjitură cu cremă de lapte
Pentru Revelion, cea mai albă noapte!
INGREDIENTE
- 6 oua
- 8 linguri de faina
- 200 gr zahar
- 4 linguri cacao
- 30 ml apa
- 40 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 1 praf sare (pt batut albusurile)
- 900 ml lapte
- 90 gr amidon
- 3 linguri de zahar tos
- 100 gr ciocolata alba
- 200 gr unt gras (80 % grasime) la temperatura camerei
- 120 gr zahar pudra
- 100 gr ciocolata
- 60 ml frisca lichida
- separam albusurile de galbenusuri. Mixam cu un praf de sare albusurile spuma, apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma ferma care sta “bat”
- galbenusurile mixate cu uleiul sunt adaugate peste albusuri Omogenizam cu o spatula de silicon. Adaugam in ploaie amestecul de faina, cacao si praf de copt, omogenizam cu spatula
- intindem compozitia intr-o tava (35×25 cm), acoperita cu hartie de copt
- bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru apoximativ 25 de minute, pana se rumeneste . Verificam cu scobitoarea daca este facut blatul
- Pt crema: Amestecam 150 ml lapte cu cele 4 linguri de zahar si amidonul Restul de lapte se toarna intr-o cratita. Se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot
- Reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand continuu pana cand se ingroasaLasam crema la racit.
- Mixam untul cu zaharul pudra Apoi il adaugam peste crema racita si omogenizam usor
- Taiem blatul in jumatate, punem crema la mijloc apoi acoperim cu glazura.
- Pentru glazura topim ciocolata pe baie de abur, impreuna cu smantana lichida pana cand obtinem o crema
- pofta buna!
miremirc
decembrie 31, 2013 @ 22:50
Ce bine arata ! 🙂
Rocsy Ciobanu
ianuarie 1, 2014 @ 15:18
La multi ani si un An Nou ci bine si sanatate!
Dana Cristea
ianuarie 5, 2014 @ 08:33
La multi ani!!! Super prajitura!
Mobila Bucatarie
ianuarie 15, 2014 @ 14:19
Cat de binee arata. Salivez :))