Descriere: O crema delicioasa de branza intre doua felii pufoase de blat. Despre gust nu va spunem nimic. Va lasam sa il descoperiti voi.
Ce iti trebuie (poza1):
– 4 oua intregi
– 200 gr zahar
– 60 ml ulei
– 100 ml lapte
– 200 gr faina
-finesse (esenta de vanilie)
– 1 plic praf de copt
Pt umplutura:
– 500 gr branza dulce
– 2 linguri de zahar
– 1 plic zahar vanilat
– 2 oua
– stafide
Plan de lucru:
– punem intr-un bol ouale cu zaharul (poza 2). Mixam pana se dizolva zaharul (poza 3), iar apoi adaugam uleiul (poza 4). Mixam in continuare presarand treptat faina amestecata cu praful de copt (poza 5). Alternam cu laptele (poza 6).
– mixam pana obtinem un aluat ca in poza 7.
– punem jumatate din compozitie intr-un vas termorezistent (dimensiuni 38x 25 cm) (poza 8 ) si bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru 10 minute (poza 11).
– intre timp pregatim umplutura: amestecam branza dulce cu ouale, zaharul si stafidele (pozele 9 si 10).
– scoatem blatul din cuptor si adaugam aceasta crema (poza 12).
– adaugam si restul de compozitie (poza 13). Bagam la cuptor inca 40 minute (poza 14)
– ornam cu zahar pudra. (poza 15)
– pofta buna!
Timp de preparare: 70 de minute (cu tot cu timpul cat sta la cuptor)
Pret: 20 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
bucatariamirelei
noiembrie 1, 2012 @ 04:52
buna!!!!!!!!yamii!!!
Poliana
noiembrie 1, 2012 @ 06:10
E super buna prajiturica asta, si ce mult a trecut de cand n-am facut una asa cu branzica…
Cristina
noiembrie 1, 2012 @ 06:31
Cred ca e buna si chiar imi e pofta de un desert cu branza!
prajituricisialtedulciuri
noiembrie 1, 2012 @ 07:09
Deserturile cu branza sunt delicioase!
alina
noiembrie 1, 2012 @ 07:37
Imi plac prajiturile cu branza dulce!!!Yumy
Daniela
noiembrie 1, 2012 @ 07:38
Hmmm, e perfecta si delicioasa, ca-i cu brinza dulce romaneasca… Aici nu gasesc asa ceva… Servesc si eu o bucatica linga cafeluta mea…
DiaMar bucataria galbena
noiembrie 1, 2012 @ 09:20
Ce mult poftesc si eu la o feliuta!Plec sa-mi fac.
O zi buna!
Rocsy Ciobanu
noiembrie 1, 2012 @ 11:48
Foarte pufoasa si delicioasa.Iau o bucatica!
chef
noiembrie 1, 2012 @ 12:04
Imi vine sa mananc ecranul. Maine neaparat urmez instructiunile de preparare
truedelights
noiembrie 1, 2012 @ 13:40
Asta e specialitatea soacrei mele;) Ea ii spune placinta turnata. Mi s-a facut asa o pofta!! nu ne-a mai facut de mult.. 🙂
irina (bucataria Irinei)
noiembrie 1, 2012 @ 13:52
Arata minunat!
Simona
noiembrie 1, 2012 @ 14:16
O prajitura pe gustul nostru!! Bravo!!!
Retetegg
noiembrie 1, 2012 @ 19:37
Mmmmmm..ce bine arata!!! Delicioasa!
adela zilahi
noiembrie 1, 2012 @ 20:08
Delicioasa!! Imi place foarte mult!!
Liana Toma
noiembrie 1, 2012 @ 20:10
Hei, gand la gand cu bucurie!! Am facut si eu vreo trei prajituri cu branza in ultimul timp 😉 Bune-s rau 😛
Mare Maria
noiembrie 2, 2012 @ 16:11
Super delicioasa prajiturica ta cu branza!Fiica mea Andrada este fan acestei prajituri:)!
Any
noiembrie 3, 2012 @ 01:22
Am facut si eu ceva asemanator si pot sa spun ca e foarte buna prajiturica asta!
Claudia Mic
noiembrie 4, 2012 @ 05:30
Asta e ca si de la bunica! Cred ca foile astea pufoase merg super si cu umplutura de urda + stafide…
Mandala
noiembrie 10, 2012 @ 22:19
Super prajitura asta !!!
Branza
noiembrie 21, 2012 @ 22:06
Buna buna .. eu o fac cu aluat cumparat, o sa incerc si ca tine
Daciana
ianuarie 4, 2013 @ 16:55
arata foarte bine am sa o fac si eu
Daciana
ianuarie 4, 2013 @ 16:58
fica mea a spus sai fac si ei cit mai repede
mihaela
ianuarie 19, 2013 @ 11:31
buna prajitura,pofta buna
ony
ianuarie 28, 2014 @ 20:32
foarte buna,doar ca eu am mai adaugat un pic de faina la ultimul blat si a iesit super
dana
martie 27, 2014 @ 19:02
MERGE SI CU MAR OARE?
hapleablog
martie 27, 2014 @ 21:24
Desigur, aici reteta: http://retete-haplea.ro/prajitura-cu-mere/
Mirela
iulie 20, 2015 @ 18:03
Arata minunat!…se pot pune si hartia de copt?