Vă trimit bezele culinare
Pe pat de blat pufos și proaspete caise
Cu o așa dulce desfătare
Te mai întâlnești numai in vise
INGREDIENTE pentru blat
pentru umplutura de caise
- 400 gr caise proaspete
pentru bezea
- 5 albusuri
- 5 linguri de zahar
PLAN DE LUCRU prajitura cu bezea si caise
- separam albusurile de galbenusuri .Galbenusurile se amesteca cu zaharul cu ajutorul mixerului, la viteza mica. Adaugam treptat si uleiul, mixand tot la viteza mica (ca la maioneza). Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele
- punem compozitia intr-o tava ( 35 x 25 cm) acoperita cu hartie de copt si bagam in cuptorul incins la 180 grade, pentru 10 minute.
- Scoatem tava din cuptor, asezam jumatatile de caise peste compozitiesi mai lasam la cuptor 15 minute.
Intre timp mixam albusurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma ferma. - scoatem din cuptor adaugam spuma de albusuri si nivelam cu o furculita.
- mai lasam la cuptor inca 10 minute la 170 grade, pana cand bezeaua se rumeneste frumos deasupra
- Prajitura cu bezea si caise e buna si calda, si rece. Ce- i drept, rece nu prea a mai ramas… Merita incercata. Este o prajitura care nu necesita multe ingrediente si nici scumpe. O sa obtineti desertul perfect – gustul acrisor al caiselor contrabalanseaza dulcele prajiturii.
- pofta buna!
Sinami
iulie 13, 2023 @ 13:09
Mulțumesc, excelentă prăjitura ❤️