prajitura cu bezea si caise

PRAJITURA CU BEZEA SI CAISE

Vă trimit bezele culinare
Pe pat de blat pufos și proaspete caise
Cu o așa dulce desfătare
Te mai întâlnești numai in vise

INGREDIENTE pentru blat

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr  zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml  lapte
  • 150 gr de faina
  • 1 plic praf de coptprajitura cu bezea si caise poza 1

pentru umplutura de caise

  • 400 gr caise proaspete

pentru bezea

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar

PLAN DE LUCRU prajitura cu bezea si caise

  1. separam albusurile de galbenusuri .Galbenusurile se amesteca cu zaharul cu ajutorul mixerului, la viteza mica. prajitura cu bezea si caise poza 2Adaugam treptat si uleiul, mixand tot la viteza mica (ca la maioneza). Incorporam si faina amestecata cu praful de copt, alternand cu lapteleprajitura cu bezea si caise poza 3
  2. punem compozitia intr-o tava ( 35 x 25 cm) acoperita cu hartie de copt prajitura cu bezea si caise poza 4si bagam in cuptorul incins la 180 grade, pentru 10 minute.
  3. Scoatem tava din cuptor, asezam jumatatile de caise peste compozitieprajitura cu bezea si caise poza 5si mai lasam la cuptor 15 minute.
    Intre timp mixam albusurile cu zaharul pana cand obtinem o spuma ferma.prajitura cu bezea si caise poza 6
  4. scoatem din cuptor prajitura cu bezea si caise poza 7adaugam spuma de albusuri si  nivelam cu o furculita.
  5. mai lasam la cuptor inca 10 minute la 170 grade, pana cand bezeaua se rumeneste frumos deasupraprajitura cu bezea si caise poza 8
  6. Prajitura cu bezea si caise e buna si calda, si rece. Ce- i drept, rece nu prea a mai ramas…  Merita incercata. Este o prajitura care nu necesita multe ingrediente si nici scumpe. O sa obtineti desertul perfect – gustul acrisor al caiselor contrabalanseaza dulcele prajiturii.
  7. pofta buna!prajitura cu bezea si caise

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.410 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010