prajitura cu banane , frisca si ciocolata poza final

PRAJITURA CU BANANE FRISCA SI CIOCOLATA

Maimuțica Coadă Lungă
Se relaxează în junglă
Atârnată de-o liană
Își ia desertul cu banană.

INGREDIENTE pentru blat

  • 5 oua
  • 180 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de coptprajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 1

pentru ganache de ciocolata

  • 200 ml smantana lichida
  • 200 gr ciocolata cu 50% cacaoprajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 5

pentru topping

  • 200 gr frisca lichida
  • 1- 2 banane taiate cubulete marunt
  • 50 gr ciocolata cu lapte (pentru razuit deasupra)

PLAN DE LUCRU prajitura cu banane frisca

  1. separam albusurile de galbenusuri.  Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,  apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o spuma care sta “bat”prajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 2
  2. mixam galbenusurile (la viteza mica) cu uleiul pe care il adaugam treptat.
  3. turnam galbenusurile peste albusuri si omogenizam cu o paleta de silicon. prajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 3
  4. adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si incorporam tot cu ajutorul paletei de silicon.
  5. intindem compozitia obtinuta intr-o tava 35×20 cm, tapetata cu hartie de copt.prajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 4
  6. bagam si lasam aproximativ 30 de minute in cuptorul incins la 180 de grade (pana se rumeneste). Verificam cu testul scobitorii.
  7. scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi desprindem usor de pe hartia de copt.
  8. pentru prepararea ganache-ului urmama niste pasi foarte simpli. Incalzim smantana lichida (fara a junge la punctul de fierbere), luam de pe foc apoi adaugam bucatile de ciocolata si amestecam pana la dizolvarea lor completa. prajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 6
    Lasam sa se raceasca ca sa se mai intareasca putin, apoi turnam deasupra blatului. Bagam prajitura la frigider si lasam sa se intareasca complet ganache-ul.
  9. Toppingul de frisca se executa in felul urmator: Mixam bine frisca pana cand aceasta este ferma. prajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 7(Putem adauga un plic de intaritor de frisca daca frisca nu capata consistenta dorita). Apoi adaugam bucatelele de banane si le incorporam usor in frisca tot cu ajutorul paletei de silicon. prajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 8
  10. intindem frisca peste ganache-ul de ciocolata, apoi presaram ciocolata razuita. Se pot folosi fulgi de ciocolata.prajitura cu banane , frisca si ciocolata poza 9
    Portionam si savuram cu mare pofta.
  11. Pofta buna la prajitura cu banane frisca si ciocolata prajitura cu banane frisca

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 712 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010