prajitura ciocolatino poza final

PRAJITURA CIOCOLATINO CLASICA

A fost odată ca niciodată
O prajitură cu totul și cu totul de ciocolată

INGREDIENTE pentru foi

  • 8 oua
  • 50 ml ulei
  • 40 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 11 linguri faina
  • 3 linguri cacao

prajitura ciocolatino poza 4

pentru crema

  • 220 gr ciocolata
  • 400 ml smantana dulce

prajitura ciocolatino poza 1

pentru glazura

PLAN DE LUCRU prajitura ciocolatino

  1. Incepem cu preparea cremei ganache.Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de apa  prajitura ciocolatino poza 2pana se omogenizeaza.ATENTIE! Frisca nu trebuie sa fiarba!
  2. Punem ciocolata topita intr-un vas in care sa putem sa mixam apoi  prajitura ciocolatino poza 3Lasam la racit peste noapte, sau cel putin 4-5 ore, apoi mixam la viteza mica pana devine o crema.
  3. Pentru foi: Separam albusurile de galbenusuri, apoi albusurile le batem spuma cu apa Spre final adaugam zaharul . Mixam in continuu, pana cand albusurile raman ‚”batoase’’ prajitura ciocolatino poza 5
  4. galbenusurile le mixam cu uleiul adaugat treptat (ca la maioneza) la viteza mica prajitura ciocolatino poza 6
  5. adaugam galbenusurile peste albusuri prajitura ciocolatino poza 7apoi cernem faina amestecata cu cacao prajitura ciocolatino poza 8si incorporam cu o spatula de silicon prajitura ciocolatino poza 9Compozitia obtinuta o impartim in 3 si coacem 3 foi egale (pe rand) intr-o tava acoperita cu hartie de copt ( 35×20 cm) prajitura ciocolatino poza 10
  6. Peste prima foaie punem jumatate de crema apoi continuam cu restul foilorprajitura ciocolatino poza 11
  7. Prepararea glazurii: Topim ciocolata impreuna cu smantana pe baie de apa prajitura ciocolatino poza 12 Turnam glazura peste prajituraprajitura ciocolatino poza 13Ornam prajitura ciocolatino pe margini cu fulgi de ciocolata. prajitura ciocolatino poza 14 prajitura ciocolatino poza 15

Cei care consuma 4,50 de grame de ciocolata zilnic au cu 39% mai putine sanse de dezvoltare a afectiunilor cardiace
Ciocolata neagra este, cu siguranta, cel mai bun tip de ciocolata, avand o cantitate redusa de zahar, multa cacao si, de asemenea, multi antioxidanti. Un studiu realizat pe aproximativ 3000 de oameni pe o perioada de 8 ani a demonstrat faptul ca un patratel de ciocolata este suficient pentru reducerea riscurilor de aparitie a bolilor inimii.
Desi pare incredibil, ciocolata ofera protectie pielii impotriva razelor ultraviolete, a scris slabescu.ro.


6 Comments
mihaela

martie 30, 2015 @ 09:15

Reply

Cine nu adora ciocolata? Sigur este pe placul tuturor!!!

simonacallas

martie 30, 2015 @ 19:42

Reply

Faina prajitura. Pe placul meu e sigur :)

Cristina

aprilie 1, 2015 @ 15:52

Reply

Asa cum imi place mie, c u multa ciocolata!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 741 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010