Nu știți ce să vă luați în zilele următoare la serviciu? Vă recomandăm plăcinta cu carne. Dacă amestecul cu care o umpleți are mai multă vită și mai puțin porc, se poate mânca și rece.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– un pachet aluat pentru foietaj Morărița
– 400 gr carne tocată amestec vită cu porc
– 3 cepe mici
– 4 ouă
– sare, piper, cimbru, pătrunjel
– smântână pentru gătit (32% grăsime)
– unt
Plan de lucru:
– să călește ceapa tocată mărunt (poza 2)
– atunci când ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea (poza 3). Se condimentează (poza 4)
– după ce compoziția din tigaie s-a călit, o scurgem și o punem într-un castron mare, unde o amestecăm cu două ouă (poza 5)
– ungem o tavă cu unt (poza 6)
– așezăm prima foaie (poza 7), peste care întindem carnea (poza 8 ). Acoperim cu a doua foaie (poza 9)
– batem celelalte două ouă și le amestecăm cu smântână pentru gătit (poza 10). Obținem un sos cu care ungem plăcinta, pe deasupra (poza 11)
– băgăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (poza 12)
– poftă bună! (poza 13)
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 25 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Alice
august 4, 2011 @ 17:18
Super a iesit, pariu ca e si gustoasa.
Un singur amanunt, daca imi permiti:acela e aluat foietaj, nu foi de placinta.
Alice
hapleablog
august 4, 2011 @ 19:06
Da , am folosit aluat foietaj.Merci de vizita , te mai astept.
emil
septembrie 26, 2011 @ 08:10
nu-i clar cât ţinem carnea pe foc
hapleablog
septembrie 26, 2011 @ 11:35
Pana cand se caleste si se poate manca.
luminita
martie 9, 2012 @ 14:21
duminica o sa incerc si eu sa fac…
costinesti_2003@yahoo.it
decembrie 14, 2012 @ 07:58
o sa incerc si eu sa fac acum de craciun si va spun cum iese
deja imi este foame
lory886
iulie 5, 2013 @ 19:45
e super buna,am incercat-o si eu,desi am folosit foi de placinta,tot buna a iesit
hapleablog
iulie 6, 2013 @ 08:41
Imi pare bine ca ti-a placut!Weekend placut!