Pentru iubitorii de brânzeturi, recomandăm un desert din care să mănânce câteva zile.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– aluat de pentru foietaj Morăriţa
– 5 ouă
– 700 gr de brânză de vaci
– 300 gr de telemea de vacă
– 100 gr de stafide
– 3 pliculeţe de zahăr vanilat
– 4 linguri de zahăr
– esenţă de rom
– coajă de portocale
Pentru uns pe deasupra
– 4 linguri smântână, plus un ou
Plan de lucru:
– Se sfărâmă cu o furculiţă telemeaua de vaci (poza 2).
– batem ouăle (pozele 3 şi 4)
– telemeaua de vacă este amestecată cu brânza de vaci (poza 5)
– turnăm ouăle bătute peste amestecul de brânză (poza 6)
– adăugăm pe rând stafidele (poza 7), zahărul vanilat (poza 8), esenţa de rom (poza 9), iar apoi cele patru linguri de zahăr (poza 10).
– omogenizăm totul (poza 11)
– într-o tavă de cuptor, punem foaie de copt, peste care adăugăm o foaie din aluatul pentru foietaj (dacă foaia de aluat e mai mică decât dimensiunea tăvii, o mai întindem cu făcăleţul, presărând făină deasupra)
– turnăm compoziţia (poza 12)
– cea de-a doua foaie de aluat se pune peste (poza 13)
– amestecăm patru linguri de smântână cu un ou (poza 14) şi ungem pe deasupra (poza 15)
– băgăm la cuptorul încins şi ţinem până se rumeneşte pe deasupra. Se pudrează cu zahăr pudră vanilat şi se serveşte (poza 16)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 18 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
mihaela breoi spania
iulie 25, 2010 @ 20:31
ARATA BINE CE POT SA SPUN NA-M CUVINTE. TRIMITET-IMI SI MI-E O BORTIE CA AVORTEZ.
hapleablog
iulie 25, 2010 @ 20:42
🙂 asta da compliment pentru placinta
Retete Prajituri
septembrie 22, 2010 @ 14:17
Mi-a placut, foarte informativ.