PIZZA PEPPERONI

pizza pepperoni 12

Nu este nicio filosofie să faci pizza. Dar noi suntem bucătari amatori, nu filosofi. Așa că ne permitem să abordăm și o asemenea rețetă.

Ce îţi trebuie pentru 6 porţii (poza1):
– 250 gr făină (am folosit Titan)
– o jumătate de pliculeţ de drojdie uscată Dr. Oetcker
– 200 gr salam uscat bănăţean
– 200 gr şuncă presată
– 250 gr de caşcaval
– 150 gr de măsline
– bulion
– ardei gras, gogoșar
– busuioc, boia iute

Plan de lucru:
– se pune făina într-un castron mai mare şi se amestecă cu drojdia uscată (poza 2)
– se toarnă apă călduţă şi se frământă coca (poza 3), pe care o lăsăm la crescut aproximativ o jumătate de oră.
– tăiem salamul și șunca felii subţiri, ardeiul și gogoșarul în fâșii, răzuim cașcavalul (poza 4)
– după ce a crescut, coca este frământată cu puţin ulei (poza 5) şi întinsă în tavă (poza 6).
– pregătim sosul de roșii din 150 ml de apă, 2-3 linguri de bulion, boia iute și cimbru. Îl lăsăm să dea într-un clocot (poza 7)
– ungem coca de pizza cu 3-4 linguri din sos (restul îl lăsăm pentru topping), presărăm salamul și șunca presată (poza 8 ), plus ardeiul gras, gogoșarul şi măslinele (poza 9). Acoperim cu cașcaval (poza 10)
– lăsăm la cuptor aproximativ 25 de minute (poza 11)
– poftă bună! (poza 12)

Timp de preparare: 70 minute
Preţ: 2,5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


2 Comments
Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020