PIZZA NAPOLETANA

Blat rumenit ca pe vatră
Gata-n cinci minute, iată!
Mozzarella se topește
Pizza! … cine mai poftește?

INGREDIENTE pentru blat

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • apa calduta (aproximativ 250 ml)
  • 50 ml ulei de masline

pizza napoletana poza 1pentru umplutura

  • 200 mozzarella
  • 3 rosii decojite si tocate marunt
  • busuioc proaspat
  • 50 ml ulei de masline pt presarat deasupra

 

PLAN DE LUCRU

 

  1. facem mai intai aluatul omogenizand si framantand bine ingredientele. Lasam la dospit la caldura cel putin 30 min.
  2. Aluatul crescut il impartim in doua ”bile”. pizza napoletana poza 2Intindem cu sucitorul fiecare bila , astfel incat sa formam o foaie rotunda cu diametrul de aproximaiv 30 cmpizza napoletana poza 3
  3. Acoperim cu rosii tocate marunt si cu mozzarella pizza napoletana poza 4Presaram si frunzele de busuioc rupte marunt  si stropim cu ulei de masline pizza napoletana poza 5
  4. intoarcem tava de cuptor cu susul in jos. Presaram faina pe fund si transferam pizza. Bagam la cuptorul bine incins la 240 grade si lasam  aproximativ 5 de minute pizza napoletana poza 6

pofta buna!pizza napoletana poza 7 pizza napoletana poza 8

 


5 Comments
Retete vechi si noi

ianuarie 24, 2014 @ 19:31

Reply

Mi-e dor de o pizza buna, buna, asa ca a ta!

geladumi

ianuarie 26, 2014 @ 12:11

Reply

Reteta de blat pentru pizza asa o fac si eu, dar n-am facut niciodata pizza napolitana, acum trebuie sa fac si d’asta, ca mi-ai facut pofta!

Dana_Retetegg

ianuarie 26, 2014 @ 14:36

Reply

Ce bine arata, ce-as manca o pizza calda…mm 😛

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020