PIZZA LA TIGAIE

Cine are poftă de o pizza delicioasă,
Ca de la pizzerie, dar făcută-n casă?
Ingredientele sunt de prin cămară,
Se coace la tigaie. Rețetă ușoară.

INGREDIENTE pentru blat

  • 200 gr făină
  • Aproximativ o jumătate de pliculeţ de drojdie uscată
  • un praf de sare
  • aproximativ 120 ml apă călduță
  • o lingurita de ulei de masline

Ingrediente pentru topping

  • 100 gr masline fara samburi taiate rondele
  • 100 gr mozzarella
  • 50 gr sunca sau carne de pui fiarta si tocata marunt

Ingrediente pentru sosul de rosii

  • 2 linguri bulion (pasta de rosii)
  • 3 linguri de apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 praf de oregano uscat

PLAN DE LUCRU pizza la tigaie

Reteta este foarte simpla. Mai intai pregatim blatul pentru pizza: amestecam faina cu sarea, uleiul de masline si cu drojdia uscata. Adaugam apa calduta treptat si framantam (minim 15 minute) pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini

Lasam aluatul la dospit intr-un mediu cald, macar 30 de minute.
Intre timp, facem sosul de rosii. Punem pe foc toate ingredientele, le lasam sa fiarba cateva minute si gata sosul. Il lasam sa se raceasca.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il impartim in doua, apoi intindem cu sucitorul fiecare parte de aluat.

Punem aluatul in tigaie (am folosit tigaia de clatite), ungem cu sos de rosii, apoi presaram feliile de mozzarela. Adaugam feliile de masline si bucatile de sunca sau de carne de pui tocata marunt. Desigur, puteti pune orice alt topping.

Punem pe foc tigaia, acoperim cu capacul si lasam cateva minute pana cand se rumeneste si se topeste mozzarela. Daca focul este iute, totul poate dura 3-4 minute. Nu este o regula. Puteti ridica din cand in cand capacul si va puteti uita daca pizza este facuta.

pizza la tigaie
pizza la tigaie
pizza la tigaie

Pofta buna la pizza la tigaie!


1 Comment
Laura S. https://nichtdiesewelt.blogspot.com/

ianuarie 14, 2020 @ 16:52

Reply

Chiar ca arata apetisant si este si economica! De timp si energie.
Si așa a mica idee, acest aluat cu doar 1g de drojdie se poate prepara si lasă la frigider chiar si 1 săptămână, iar rezultatul va fii si mai bun.
Mulțumesc mult pentru rețetă si foto!
Sa va fie de bine si Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020