Din ţara lui nea Mărin,
Dintre-olteni ăl mai cu haz,
Vă propunem un piure
Cu caşcaval şi cu praz.
Muică! Atunci când mâncarăm
Mare poftă am avut
Poţi să mai torni şi un zaibăr,
Să alunece pe gât.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 kg cartofi
– 100 ml lapte
– 2 linguri de unt
– 1 fir de praz
– 200 gr cascaval
– sare
Plan de lucru:
– curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Punem cartofii la fiert cu un praf de sare (poza 2). Lasam pe foc pana intra cu usurinta furculita in ei , apoi ii scurgem. Pasam cartofii, adaugam untul, laptele si sare dupa gust.
– Spalam si taiem rondele prazul. Il calim fie in ulei, fie in unt (poza 3).
– Amestecam piureul de cartofi cu prazul calit (poza 4) si il punem intr-un vas termorezistent. Adaugam cascavalul razuit (poza 5).
-Lasam la cuptorul incins pentru aproximativ 20 minute, pana se topeste cascavalul (poza 6)
– Pofta mare! (poza 7)
Timp de preparare: 50 de minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
bucatariamirelei
ianuarie 14, 2013 @ 09:00
sigur este foarte bun,eu vn cu friptura!!!!
Simona
ianuarie 14, 2013 @ 12:28
La cat de mult imi place prazul, as papa doua portii!
Retetegg
ianuarie 14, 2013 @ 20:27
Hi hi, imi place poezioara din introducere 🙂
Si-mi place tare mult si piureul cu praz, mai ales ca-s olteanca 😉
Gabriela
ianuarie 14, 2013 @ 21:45
Buna idee, chiar am un praz si nu stiu ce sa fac cu el! Frumoasa introducere si la obiect! Si ca sa raman in ton iti spun si eu: pe curand si-un praz verde!
Any
ianuarie 14, 2013 @ 21:56
Cred ca-i tare bun si cum zice Mirela mai sus, langa o friptura e o garnitura excelenta!
Rita
ianuarie 14, 2013 @ 22:22
Arata excelent, si cred ca are gust si miros imbietor, desi n-am mancat niciodata. O sa incerc reteta cu siguranta. Multumim! 🙂
Top Cuisine avec Lavi
ianuarie 15, 2013 @ 06:35
Interesanta reteta! Arata foarte bine!
Dohotariu-Avram Alina
ianuarie 15, 2013 @ 09:53
Gustos și hrănitor, dar alunecă și fără zaibăr:)).
Laura Nechita
ianuarie 15, 2013 @ 12:21
dementiala combinatie! mi-ai facut o pofta teribila!
Brindusa @ Cooking with my soul
ianuarie 16, 2013 @ 19:57
interesanta reteta. de sezon. cred ca o s-o incerc.buna si poezioara. 🙂
Iulia
iulie 21, 2016 @ 16:11
Incercati sa faceti piureul de cartofi cu smantana in locul laptelui,puneti un praf de usturoi si un varf de cutit de curry . In compozitia finala puneti 2 oua fierte tari taiate in cubulete cat mai micute si 100 de grame de sunca sau muschiulet afumat de asemenea taiat cubulete cat mai fin dar si cascavalul ras . Se pune amestecul in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet ,se acopera cu pesmet iar deasupra presarati cam 50 g de unt taiat cubulete.E gata cand se rumeneste.