PASTRAV LA CUPTOR

Mi-e limpede ca apa de izvor
În care codrul mândru se-oglindește:
Îi va plăcea păstrăvul la cuptor
Și celui care nu este fan pește

INGREDIENTE

  • 2 pastravi
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • sare, piper, rozmarin uscat, coriandru boade, maghiran

pastrav la cuptor poza 1

PLAN DE LUCRU pastrav la cuptor

  1. curatam si spalam pestele.  Punem fiecare bucata de peste pe  hartie de copt. Masam pestele cu amestecul de condimente si uleiul de masline. Adaugam si foaia de dafinpastrav la cuptor poza 2
  2. Turnam zeama de lamaie, apoi inchidem fiecare hartie de copt la capete si deasupra. Asezam pestele infasurat in hartie de copt intr-o tava termorezistenta pastrav la cuptor poza 3
  3. Putem turna putina apa pe fundul tavii, pentru a nu se arde tava.
  4. Lasam pastrav la cuptor la 170 grade pentru aproximativ 1 ora.
  5. Pofta buna pastrav la cuptor poza 4

Pastravul este o specie de peste care traieste in special in apele cu o temperatura scazuta, in regiunile de munte, submontane sau de deal. Este bogat in acizi grasi Omega3, vitamina D, acid folic, vitamina B12 si proteine, fiind unul dintre pestii cu cantitate scazuta de mercur.
Se recomanda consumul a doua portii de peste pe saptamana. O portie nu trebuie sa depaseasca 150 de grame.


2 Comments
diamar bucatariagalbena

octombrie 1, 2015 @ 12:00

Reply

Mie-mi foarte place.

Simona

octombrie 2, 2015 @ 14:59

Reply

Tare mult imi place si mie pastravul..

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Cele mai citite articole
Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020