Mi-e limpede ca apa de izvor
În care codrul mândru se-oglindește:
Îi va plăcea păstrăvul la cuptor
Și celui care nu este fan pește
INGREDIENTE
- 2 pastravi
- zeama de la o lamaie
- 50 ml ulei de masline
- sare, piper, rozmarin uscat, coriandru boade, maghiran
PLAN DE LUCRU pastrav la cuptor
- curatam si spalam pestele. Punem fiecare bucata de peste pe hartie de copt. Masam pestele cu amestecul de condimente si uleiul de masline. Adaugam si foaia de dafin
- Turnam zeama de lamaie, apoi inchidem fiecare hartie de copt la capete si deasupra. Asezam pestele infasurat in hartie de copt intr-o tava termorezistenta
- Putem turna putina apa pe fundul tavii, pentru a nu se arde tava.
- Lasam pastrav la cuptor la 170 grade pentru aproximativ 1 ora.
- Pofta buna
Pastravul este o specie de peste care traieste in special in apele cu o temperatura scazuta, in regiunile de munte, submontane sau de deal. Este bogat in acizi grasi Omega3, vitamina D, acid folic, vitamina B12 si proteine, fiind unul dintre pestii cu cantitate scazuta de mercur.
Se recomanda consumul a doua portii de peste pe saptamana. O portie nu trebuie sa depaseasca 150 de grame.
diamar bucatariagalbena
octombrie 1, 2015 @ 12:00
Mie-mi foarte place.
Simona
octombrie 2, 2015 @ 14:59
Tare mult imi place si mie pastravul..