PASTA ALLA AMATRICIANA

pasta alla matriciana 10

O alta reteta de paste care se prepara rapid. Nu luati numele ad literam. E o variatiune a retetei adevarate.

Ce iti trebuie pentru 3 portii – poza1:
– 200gr kaiser afumat
– 200gr sunculita taraneasca
– 2 cepe
– 400 gr penne (paste)
– 100 gr parmezan
– 150ml vin
– 300 ml suc de rosii
– unt ( pt calit )
-cateva frunze de busuioc
– sare, piper
– boia iute, 5 catei de usturoi

Plan de lucru:
– se pun pastele la fiert (poza 2)
– tocam ceapa, taiem cubulete sunca si kaiserul, presam usturoiul (poza3). Calim ceapa (poza 4). Adaugam sunculita, kaiserul, busuiocul tocat marunt si usturoiul (poza 5). Dupa ce s-au calit, condimentam si adaugam vinul (poza 6). Adaugam sucul de rosii si mai lasam pe foc 5 min (poza 7).
Pastele fierte le punem la scurs (poza 8 ) apoi le adaugam peste amestecul din tigaie si mai lasam pana intra sosul in paste. (poza9)
– Se servesc cu parmezan pe deasupra (poza 10)
– poftă bună!

Timp de preparare: 30 minute
Preţ: 4.5 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


2 Comments
aphextwinz

martie 19, 2011 @ 07:16

Reply

O mica corectura (poti sterge mesajul dupa aia si nu e legat de reteta ci doar de denumire). Titlul e gresit, pasta se numeste amatriciana de la localitatea Amatrice de langa Rieti, Lazio.

Adica, alla (daca vrei musai) Amatriciana.

Sanatate!

hapleablog

martie 19, 2011 @ 09:01

Reply

Multumesc. Am efectuat modificarea.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020