Nu suntem în contratimp!
Așa pască e bună în orice anotimp.
INGREDIENTE
- 1000 grame brânză de vaci
- 7 oua
- 200 gr unt
- 4 linguri faina
- 4 linguri gris
- 200 gr zahar
- 100 gr fulgi de ciocolata
- 1 plic praf de copt
pentru topping
- 100 gr ciocolata
- 80 ml smantana dulce
PLAN DE LUCRU pasca fara aluat
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Batem albusurile spuma
- In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei
- adaugam branza dulce si grisul si incorporam cu o spatula
- adaugam spuma de albusuri si incorporam
- incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt
- adaugam fulgii de ciocolata
- compozitia obtinuta se toarna in forma cu peretii detasabili acoperita cu foaie de copt si se baga în cuptor pentru aproximativ 40 minute la 180 grade, pana cand se rumeneste frumos deasupra
- Pentru glazura topim ciocolata cu frisca lichida pe bain-marie, apoi ornam pasca fara aluat deja racita
- pofta buna
Pasca are forma rotunda pentru ca, in popor, se crede ca scutecele lui Hristos au fost rotunde. In mod traditional, pe margini se pune un colac impletit in trei, iar la mijloc se face o cruce din aluat, simbolizand crucea pe care a fost rastignit Hristos. Intre impletituri se pune branza sarata sau dulce, framantata cu ou si stafide. Pasca se impodobeste cu ornamente din aluat – flori, spirale, frunze, etc. In anumite regiuni ale tarii, ea este un aluat simplu, ornamentat si cu cruce; aluat de paine sau de cozonac, a scris crestinortodox.ro.
diamar bucataria galbena
mai 9, 2015 @ 12:09
O bunatate.Nu as refuza deloc o feliuta.
O zi buna!
Simona
mai 11, 2015 @ 09:44
Cat de fain arata!!!
cristina
martie 26, 2016 @ 14:40
In poza in care se vede branza dulce, arata ca o crema . Este cumva crema de branza? Eu am luat branza dulce si este cam sfaramicioasa si nu arata deloc asa. Scuze ca pun intrebari aiurea dar sunt incepatoare .
hapleablog
martie 27, 2016 @ 20:41
Am folosit branza de vaci (Lacteea) cu 20% grasime si de aceea este mai cremoasa.
Mihaela
martie 28, 2016 @ 20:10
Nu ati spus nimic despre gris.Cand se adauga?
hapleablog
martie 29, 2016 @ 11:42
Multumesc pentru observatie! Am modificat. Grisul se adauga o data cu branza dulce.
mihaela
martie 30, 2016 @ 17:46
Multumesc si eu.Vreau sa fac pasca aceasta de Paste,si as vrea sa-mi si iasa 🙂
Miru
aprilie 30, 2016 @ 08:56
Ce diametru are forma?
hapleablog
mai 20, 2016 @ 21:22
25 cm.
ioanna
martie 28, 2017 @ 19:07
Ați spus ca folosiți pt topic smântână însă la mod de preparare puneți frișcă …deci ce folosesc ?
hapleablog
martie 31, 2017 @ 14:21
Se poate folosi fie smantana dulce fie frisca lichida.