PASCA FARA ALUAT CU CIOCOLATA

Nu suntem în contratimp!
Așa pască e bună în orice anotimp.

INGREDIENTE

  • 1000 grame brânză de vaci
  • 7 oua
  • 200 gr unt
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri gris
  • 200 gr zahar
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • 1 plic praf de copt

pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 1

pentru topping

  • 100 gr ciocolata
  • 80 ml smantana dulce

PLAN DE LUCRU pasca fara aluat

  1. Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Batem albusurile spumapasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 2
  3. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si untul la temperatura camerei pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 3
  4. adaugam branza dulce si grisul si incorporam cu o spatula pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 4 pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 5
  5. adaugam spuma de albusuri si incorporam pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 6
  6. incorporam treptat faina amestecata cu praful de coptpasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 7
  7. adaugam fulgii de ciocolata pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 8
  8. compozitia obtinuta se toarna in forma cu peretii detasabili acoperita cu foaie de coptpasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 9 si se baga în cuptor pentru aproximativ 40 minute la 180 grade, pana cand se rumeneste frumos deasuprapasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 10
  9. Pentru glazura topim ciocolata cu frisca lichida pe bain-marie, apoi ornam pasca fara aluat deja racita pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 11
  10. pofta buna pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 12 pasca fara aluat cu fulgi de ciocolata poza 13

Pasca are forma rotunda pentru ca, in popor, se crede ca scutecele lui Hristos au fost rotunde. In mod traditional, pe margini se pune un colac impletit in trei, iar la mijloc se face o cruce din aluat, simbolizand crucea pe care a fost rastignit Hristos. Intre impletituri se pune branza sarata sau dulce, framantata cu ou si stafide. Pasca se impodobeste cu ornamente din aluat – flori, spirale, frunze, etc. In anumite regiuni ale tarii, ea este un aluat simplu, ornamentat si cu cruce; aluat de paine sau de cozonac, a scris crestinortodox.ro.


11 Comments
diamar bucataria galbena

mai 9, 2015 @ 12:09

Reply

O bunatate.Nu as refuza deloc o feliuta.
O zi buna!

Simona

mai 11, 2015 @ 09:44

Reply

Cat de fain arata!!!

cristina

martie 26, 2016 @ 14:40

Reply

In poza in care se vede branza dulce, arata ca o crema . Este cumva crema de branza? Eu am luat branza dulce si este cam sfaramicioasa si nu arata deloc asa. Scuze ca pun intrebari aiurea dar sunt incepatoare .

hapleablog

martie 27, 2016 @ 20:41

Reply

Am folosit branza de vaci (Lacteea) cu 20% grasime si de aceea este mai cremoasa.

Mihaela

martie 28, 2016 @ 20:10

Reply

Nu ati spus nimic despre gris.Cand se adauga?

hapleablog

martie 29, 2016 @ 11:42

Reply

Multumesc pentru observatie! Am modificat. Grisul se adauga o data cu branza dulce.

mihaela

martie 30, 2016 @ 17:46

Reply

Multumesc si eu.Vreau sa fac pasca aceasta de Paste,si as vrea sa-mi si iasa 🙂

Miru

aprilie 30, 2016 @ 08:56

Reply

Ce diametru are forma?

hapleablog

mai 20, 2016 @ 21:22

Reply

25 cm.

ioanna

martie 28, 2017 @ 19:07

Reply

Ați spus ca folosiți pt topic smântână însă la mod de preparare puneți frișcă …deci ce folosesc ?

hapleablog

martie 31, 2017 @ 14:21

Reply

Se poate folosi fie smantana dulce fie frisca lichida.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020