Un desert rafinat. Un rasfat cremos si ciocolatos.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 500 ml smantana lichida (32% grasime)
– 100ml lapte
– 100gr zahar
– 10 gr gelatină (1 pliculet)
– 30 gr nesquik (se poate inlocui cu cacao)
– esența de cafea
Pt glazura de ciocolata ( poza 6)
– 100 gr de ciocolata
– 70 ml smantana lichida
– 20 gr unt
Plan de lucru:
– dizolvam gelatina in 100 ml lapte si lasam 10 minute (poza 2)
– adaugam zaharul si nesquik-ul peste smantana lichida si lasam pe foc pana se dizolva zaharul fara sa fiarba (poza 3)
– apoi luam de pe foc si adaugam gelatina. Turnam si esenta de cafea amestecam (poza 4).
– turnam compozitia in forme de aluminiu (7 la numar mi-au iesit) (poza 5)
– lasam la frigider minim 3 ore .
Preparam glazura de ciocolata (poza 6). Ingredientele pt glazura se pun intr-un vas, lasam la foc mic sa se topeasca ciocolata si untul, fara sa fiarba, si turnam cat este cald peste panna cotta.
– am mancat cu mare pofta. (poza 7)
Timp de preparare: 20 de minute (fara timpul cat sta la frigider)
Pret: 2 lei/portia (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
adela zilahi
septembrie 7, 2011 @ 18:38
O bunatate, tot ce este cu ciocolata imi place! Super prezentare! O seara placuta!
Alice
septembrie 7, 2011 @ 19:04
wow…ce faina e! trimite si mie, pls…
o seara faina
Daniela
septembrie 7, 2011 @ 19:32
Ce bunaciune ciocolatoasa… ma inscriu si eu la o portie mica, da ?! ca doar nu o sa maninci fara noi… O seara minunata si dulce bineinteles !
maria mihalache
septembrie 7, 2011 @ 19:41
Nu puteam sa lipsesc de la o asa bunaciune.
Seara placuta!
retete_ina
septembrie 8, 2011 @ 04:21
buuna,as lua putin,arata tare bine
cat’s kitchen
septembrie 11, 2011 @ 14:38
asta da desert , delicios !!!!!!!!