PAINE DE CASA CU LAPTE SI UNT

paine de casa cu lapte si unt 11

Pâinea făcută în casă are un gust deosebit. Și, foarte important, o poți mânca și după câteva zile de la coacere, pe când cea din comerț se întărește și se fărămițează.

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– 500 gr de făină
– un cub de drojdie
– un praf de copt
– 50 gr de unt
– 250 ml lapte
– un ou

Plan de lucru:
– topim untul (poza 2)
– dizolvăm drojdia în lapte călduț (poza 3), pe care îl turnăm peste făină (poza 4). Adăugăm apoi untul (poza 5) și un praf de sare. Frământăm bine, aproximativ 20 de minute (poza 6)
– lăsăm la crescut, la căldură, o jumătate de oră (poza 7)
– punem în formă (poza 8 ), ungem cu oul bătut pe deasupra (poza 9)
– băgăm la cuptor până se rumenește (poza 10)
– savurați! (poza 11)

Timp de preparare: 100 de minute
Preţ: 3 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


5 Comments
elena

februarie 19, 2011 @ 12:34

Reply

sunteti super am sa fac si eu piine

hapleablog

februarie 19, 2011 @ 15:07

Reply

Merci Elena pt aprecieri. Astept opinii din partea ta, sa imi cum ti-a iesit painea.Pupici

delia

decembrie 30, 2011 @ 18:57

Reply

am inceput sa fac o pasiune pt paine

Ela Tiron

aprilie 21, 2012 @ 17:00

Reply

Sunt dependenta de piine cum sa ma las???

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020