Pâinea făcută în casă are un gust deosebit. Și, foarte important, o poți mânca și după câteva zile de la coacere, pe când cea din comerț se întărește și se fărămițează.
Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)
– 500 gr de făină
– un cub de drojdie
– un praf de copt
– 50 gr de unt
– 250 ml lapte
– un ou
Plan de lucru:
– topim untul (poza 2)
– dizolvăm drojdia în lapte călduț (poza 3), pe care îl turnăm peste făină (poza 4). Adăugăm apoi untul (poza 5) și un praf de sare. Frământăm bine, aproximativ 20 de minute (poza 6)
– lăsăm la crescut, la căldură, o jumătate de oră (poza 7)
– punem în formă (poza 8 ), ungem cu oul bătut pe deasupra (poza 9)
– băgăm la cuptor până se rumenește (poza 10)
– savurați! (poza 11)
Timp de preparare: 100 de minute
Preţ: 3 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
elena
februarie 19, 2011 @ 12:34
sunteti super am sa fac si eu piine
hapleablog
februarie 19, 2011 @ 15:07
Merci Elena pt aprecieri. Astept opinii din partea ta, sa imi cum ti-a iesit painea.Pupici
delia
decembrie 30, 2011 @ 18:57
am inceput sa fac o pasiune pt paine
Ela Tiron
aprilie 21, 2012 @ 17:00
Sunt dependenta de piine cum sa ma las???