Laudele pentru negresa cu fructe confiate
Nu sunt nicidecum exagerate.
Taie prăjitura în felii generoase
Pentru experiențe culinare savuroase.
INGREDIENTE pentru blatul de negresa
- 3 oua
- 100 ml de lapte
- 75 gr de unt
- 100 gr ciocolata
- 120 gr de zahar
- 120 gr de faina
- 1 plic de praf de copt
- 4 mere
- 100 gr fructe confiate (merisoare, stafide , goji)
- 1 lingura de unt pt uns tava
pentru topping
- 50 gr banuti de ciocolata alba
- 50 gr ciocolata alba
PLAN DE LUCRU negresa cu mere si fructe confiate
- curatam merele, apoi le taiem cubulete, nici prea mari, nici prea mici. Ungem cu unt tava (forma ceramica) in care urmeaza sa coacem prajitura, apoi asezam bucatile de mere. Presaram si fructele confiate pe deasupra.
- Pentru prepararea blatului, incepem cu topirea ciocolatei pe bain-marie, impreuna cu untul. Amestecam cu o paleta de silicon pana se topesc complet, apoi luam de pe foc si lasam sa se racoreasca cateva minute. In acest timp, mixam ouale intregi cu zaharul pana cand acestea devin pufoase si isi tripleaza volumul. Apoi adaugam laptele si mixam. Turnam si ciocolata topita si incorporam tot cu mixerul .
- amestecam praful de copt in faina, apoi adaugam treptat in compozitia obtinuta si mixam pana se omogenizeaza complet.
- Turnam compozitia obtinuta peste mere. Presaram deasupra banuti de ciocolata alba, apoi bagam la cuptorul incins la 170 grade si lasam pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca prajitura, apoi preparam toppingul.
- Punem la topit pe baie de apa ciocolata alba, apoi ornam dupa plac cu un posh.
- pofta buna la negresa cu mere si fructe confiate!