Prea bine merg laolaltă
Năutul și costița afumată
INGREDIENTE
- 800 gr naut (am folosit conserva de la SunFood)
- 1 ceapa
- 800 gr coaste afumate (scarita)
- 700 ml suc de rosii
- 2 fire ceapa verde
- sare, piper, foaie de dafin
- 2 linguri pasta de rosii
- ulei pt calit
PLAN DE LUCRU naut cu coaste afumate
- calim ceapa tocata marunt
- adaugam coastele si le rumenim
- Acoperim cu suc de rosii si condimentam
Lasam pe foc 40 min . Adaugam nautul (scurs) si mai lasam la fiert aproximativ 30 minute, (daca este necesar, din cand in cand completati cu apa).
- Spre final adaugam bulionul si ceapa verde
- Lasam pe foc pana cand scade sosul
- Pofta mare! Poti rezista unui naut cu coaste afumate?
Potrivit dietetik.ro, nautul scade colesterolul prin continutul mare de fibre. Impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie. Studiile au aratat ca bolile de inima pot fi prevenite printr-un consum regulat de naut. Este bogat in fier si vitamina C, esentiale pentru energizarea organismului. La 100 grame de naut avem 2.80 mg de fier. Contine magneziu care sporeste cantitatea de enzime necesare pentru producerea antioxidantilor. Este bogat in fitonutrienti care au rol antioxidant. Contine mangan, potasiu si zinc. Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, deoarece contine fosfor. Scade riscul aparitiei cancerului de colon.
coco
aprilie 18, 2015 @ 20:42
imi place nautul dar nu il folosesc prea des! o sa incerc reteta!
TeoBucatar
aprilie 18, 2015 @ 23:01
Ador mancarea cu afumatura!
maria mihalache
mai 9, 2015 @ 14:05
Si mie imi plac mancarurile cu afumatura…..mmm.
Laura
mai 30, 2017 @ 15:25
Hallo si un mare multumesc pentru acesta reteta gustoasa si fotos!!!
prepar pentru a doua oara ACESTA RETETA si nu numai eu ci si „barbateii mei, 🙂 la nr.3” au foat foarte incintati!!!
Multa sanatate si spor in tot ceea ce intreprindeti!!!
hapleablog
iunie 12, 2017 @ 13:05
Multumesc frumos!