NAUT CU COASTE AFUMATE SI SOS DE ROSII

Prea bine merg laolaltă
Năutul și costița afumată

INGREDIENTE

  • 800 gr naut (am folosit conserva de la SunFood)
  • 1 ceapa
  • 800 gr coaste afumate (scarita)
  • 700 ml suc de rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • sare, piper, foaie de dafin
  • 2 linguri pasta de rosii
  • ulei pt calit

naut cu coaste afumate poza 1

PLAN DE LUCRU naut cu coaste afumate

  1. calim ceapa tocata maruntnaut cu coaste afumate poza 2
  2. adaugam coastele si le rumenim naut cu coaste afumate poza 3
  3. Acoperim cu suc de rosii si condimentam naut cu coaste afumate poza 4Lasam pe foc 40 min . Adaugam nautul (scurs) si mai lasam la fiert aproximativ 30 minute, (daca este necesar, din cand in cand completati cu apa). naut cu coaste afumate poza 5
  4. Spre final adaugam bulionul si ceapa verdenaut cu coaste afumate poza 6
  5. Lasam pe foc pana cand scade sosul naut cu coaste afumate poza 7
  6. Pofta mare! Poti rezista unui naut cu coaste afumate?naut cu coaste afumate poza 8

Potrivit dietetik.ro, nautul scade colesterolul prin continutul mare de fibre. Impiedica acumularea de zahar in sange, fiind un aliment foarte util persoanelor care sufera de diabet sau de hipoglicemie.  Studiile au aratat ca bolile de inima pot fi prevenite printr-un consum regulat de naut. Este bogat in fier si vitamina C, esentiale pentru energizarea organismului. La 100 grame de naut avem 2.80 mg de fier. Contine magneziu care sporeste cantitatea de enzime necesare pentru producerea antioxidantilor. Este bogat in fitonutrienti care au rol antioxidant. Contine mangan, potasiu si zinc. Ajuta la mentinerea sanatatii oaselor, deoarece contine fosfor. Scade riscul aparitiei cancerului de colon.


5 Comments
coco

aprilie 18, 2015 @ 20:42

Reply

imi place nautul dar nu il folosesc prea des! o sa incerc reteta!

TeoBucatar

aprilie 18, 2015 @ 23:01

Reply

Ador mancarea cu afumatura!

maria mihalache

mai 9, 2015 @ 14:05

Reply

Si mie imi plac mancarurile cu afumatura…..mmm.

Laura

mai 30, 2017 @ 15:25

Reply

Hallo si un mare multumesc pentru acesta reteta gustoasa si fotos!!!
prepar pentru a doua oara ACESTA RETETA si nu numai eu ci si “barbateii mei, 🙂 la nr.3” au foat foarte incintati!!!
Multa sanatate si spor in tot ceea ce intreprindeti!!!

hapleablog

iunie 12, 2017 @ 13:05

Reply

Multumesc frumos!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020