Perioada asta a fost foarte grea
Pentru simpaticul purcel
De obicei, el este vedeta
Dar de Paste s-a vorbit numai de miel.
INGREDIENTE
- 1 kg de muschi de porc
- 100 ml ulei de masline
- 330 ml bere blonda
- boia dulce, tarhon, oregano, cimbru , sare, piper
pentru garnitura
- 2 cartofi dulci (RETETA AICI)
PLAN DE LUCRU muschi de porc
- amestecam condimentele cu uleiul de masline intr-un bol
- Masam muschiul de porc cu jumatate din acest amestec si il asezam intr-un vas termorezistent
- Adaugam apoi berea si acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 180 grade pentru 30 minute, apoi scoatem folia si mai lasam la cuptor pana se rumeneste.
- Separat in alt vas termorezistent (acoperit cu hartie de copt) adaugam cartofii “masati” cu amestecul de condimente ramas
- Lasam la cuptor la 180 grade pana se fac cartofii wedges.
- Pofta mare ! Ce spuneti de acest muschi de porc?
Cartofii dulci conțin glutation, un compus care întărește sistemul imunitar și intervine în diferite etape ale metabolismului.
Consumând un cartof dulce pe zi, vei ține la distanta boli precum Parkinson, Alzheimer sau cancer. Cercetătorii au descoperit recent o substanţă în cartoful dulce care poate ajuta la prevenirea cancerului intestinal şi celui mamar. Chiar dacă se cheamă “dulce”, acest cartof previne diabetul, ajută la stabilizarea nivelului optim de zahăr din sânge și la diminuarea rezistenței la insulină.
Pe lângă amidonul pe care îl conțin, cartofii dulci sunt bogați în carbohidrați complecsi, fibră dietetică, betacaroten (un nutrient echivalent vitaminei A), vitamina C și vitamina B6. Vitamina A (sub forma de betacaroten) este vedeta incontestabilă a cartofului dulce – 100 de grame asigură de trei ori necesarul zilnic al organismului pentru această vitamină, a scris dcnews.ro.
maria udrea
aprilie 13, 2015 @ 12:15
Bun si muschiul, dar cartofii arata tare apetisant!
Adina
mai 5, 2015 @ 11:05
Minunat meniu,imi plac cartofii dulci ,maxim !~