Furnicuța cu sandale
A dat fuga până-n vale
După fructe tropicale
Pentru brioșe epocale.
INGREDIENTE
- 3 oua
- 75 gr faina
- ½ praf de copt
- 50 ml ulei de cocos
- 50 gr zahar brut
- 12 lingurite de nutella
- 1 compot fructe tropicale de la SunFood
PLAN DE LUCRU muffins cu nutella si fructe tropicale
- topim uleiul de cocos pe baie de apa (daca acesta este solid). Il lasam deoparte.
- urmatorul pas: separam albusurile de galbenusuri. Mixam la viteza mica albusurile pana cand devin pufoase, apoi adaugam treptat zaharul si marim viteza mixerului pana obtinem o spuma ferma. Galbenusurile le mixam separat, in alt bol cu uleiul de cocos.
- Adaugam amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si omogenizam cu o spatula de silicon. Presaram treptat din amestecul de faina si praf de copt si incorporam tot cu spatula de silicon . Punem din compozitia obtinuta cate o lingura in fiecare forma de muffins (am folosit o tava de silicon, apoi tapetat cu hartie de copt pentru muffins). Punem cate o lingurita de nutella, apoi acoperim cu aluat. Adaugam deasupra fructe tropicale din compot de la SunFood (pe care le-am scurs de zeama).
- Lasa timp de 20-25 minute in cuptorul incins la 180 de grade, pana cand acestea se rumenesc frumos deasupra.
- Pofta buna la muffins cu nutella si fructe tropicale.
Am obtinut 12 briose perfecte pentru cafeaua de dimineata (asta daca mai raman , pentru ca sunt asa pufoase, incat se termina imediat). Mi s-a parut o combinatie reusita, cea de nutella cu fructe tropicale. Spor la gatit!