MELCI CU BRANZA SI STAFIDE

Melcii din aluat au un avantaj important fata de melcii in carne si… era sa zicem oase. Nu stramba nimeni din nas cand ii vede in farfurie. Dimpotriva…

Ce iti trebuie (poza 1):
Pt aluat:
– 500 gr. faina
– 50 ml ulei
– 200 ml lapte
– 25 gr drojdie
– 3 linguri de zahar
– esenta de portocale
– coaja rasa de la o lamaie
– 2 oua

Pt umplutura:
– 500 gr branza dulce
– 100 gr stafide
– 3 linguri de zahar
– 1 pliculet zahar vanilat

Pt uns deasupra:
-un galbenus
– 2 linguri de zahar (optional , de presarat dupa ce ungem cu galbenusul de ou)

Plan de lucru:
– preparam aluatul. CLICK AICI pentru poze
– diluam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, cu un praf de zahar.
– laptele ramas il incalzim putin (trebuie sa fie doar caldut), dizolvam zaharul in el, iar apoi adaugam coaja de portocala si coaja de lamaie .
– punem faina in bolul in care framantam coca. In mijloc turnam drojdia diluata, apoi amestecul de lapte, zahar si coaja de lamaie si portocala . Framantam bine. Adaugam intre timp si cele 2 oua si, spre final, incorporam in coca si uleiul.Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen.(poza 2)
– lasam la crescut intr-o incapere incalzita bine aproximativ 1 ora. (poza 3)

Pentru umplutura, amestecam branza dulce cu 4 linguri de zahar, zaharul vanilat, stafidele si oul ramas plus albusul (ramas de la galbenusul care ne trebuie pt uns deasupra melcilor). (poza 4)
– am impartit aluatul in 2. Intindem cu sucitorul fiecare jumatate intr-o foaie  , apoi acoperim cu amestecul de branza (poza 5).
Rulam, apoi taiem rondele de circa 3 cm grosime (poza 6).
-melcii i-am asezat in tava tapetata cu foaie de copt  si i-am mai lasat la crescut inca 15 minute, apoi i-am uns cu galbenusul de ou (poza 7). Putem presara peste galbenus si zahar.
– lasam la cuptorul bine incins in prealabil, la o temeratura mai redusa pana se rumenesc (aproximativ 20-30 minute).
– pofta buna! (poza 8)

Timp de preparare: 180 minute


16 Comments
Malina

septembrie 1, 2012 @ 11:47

Reply

Sunt considerate prajituri sau produse de patiserie?

hapleablog

septembrie 1, 2012 @ 17:52

Reply

Sunt mai mult produse de patiserie

Rocsy Ciobanu

septembrie 2, 2012 @ 09:18

Reply

Sunt deliciosi!

Daniela

septembrie 2, 2012 @ 16:52

Reply

Delicioase… As minca non stop…

Daniela

septembrie 2, 2012 @ 16:53

Reply

Am vrut sa spun deliciosi melcii… dar cu gindul la cit sint de buni, am scris aiurea…

Dana

septembrie 2, 2012 @ 17:39

Reply

Sa tot mananci melci asa de gustosi 🙂 🙂

Buburuza Bubu

septembrie 3, 2012 @ 06:09

Reply

WoooW cat de bine arata!!!!!Delicios!

Cristina

septembrie 3, 2012 @ 07:35

Reply

Melcisori ca acestia ar vrea fiul meu in fiecare zi!

Any

septembrie 3, 2012 @ 09:47

Reply

Deliciosi!

Adina

septembrie 3, 2012 @ 09:53

Reply

Cred ca nu ma pot opri decat dupa 5 bucati!:)
Sunt mortali!:)

Mare Maria

septembrie 3, 2012 @ 11:20

Reply

Minunati melcisiorii….!Imi place reteta:)!

The Wandering Oltean

septembrie 4, 2012 @ 17:26

Reply

Excelent de bine arata! Super!
Cu toate astea, nu i-asi refuza nici pe aia in carne si fara oase 🙂

maria mihalache

septembrie 4, 2012 @ 18:53

Reply

Ce frumosi si apetisanti sunt.

gabi

ianuarie 31, 2014 @ 15:48

Reply

super buni au iesit!!! imi era dor nespus de melcii astia si nu gaseam reteta..mai nou lumea facea cu foietaj si nu e acelasi lucru….singurul lucru pe care l-am schimbat este uleiul am pus 50 de gr de unt ..multumim pt reteta!!!

hapleablog

ianuarie 31, 2014 @ 20:39

Reply

Sa va fie de bine. O sa incerc si eu reteta cu unt. Merci.

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020