Amintiri din copilărie…
Între deserturi felurite
Pe macaroanele cu nucă
Le aveam la favorite.
Ce iti trebuie pentru 6 portii – poza1:
– 500 gr de macaroane
– 200 gr nuca macinata
– 150 gr zahar
– coaja rasa de la o lamaie
– 50 gr unt
Plan de lucru:
– este foarte simplu. Fierbeti macaroanele si scurgeti-le (poza 2), dar nu le treceti prin jet de apa rece.
– Dupa ce le scurgeti bine adaugati untul si amestecati usor pana se topeste (poza 3).
– Adaugam nuca macinata, zaharul si coaja de lamaie. (poza 4).
– Le incorporam (poza 5).
Pofta buna! (poza 6)
Timp de preparare: 20 minute
Pret: 3 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Rocsy Ciobanu
mai 19, 2013 @ 18:36
Si eu mai fac, mai ales in zilele de post. Pun putina margarina in loc de unt si ne-am asigurat desertul cand nu am chef de ceva sofisticat!
Simona
mai 19, 2013 @ 21:03
N-am mai mancat de cand eram copil… Ce bune erau..
Toncean Sidonia
mai 20, 2013 @ 04:43
Astea chiar ca imi aduc aminte de copilarie si de acele macaroane care azi nu le mai gasesti.
Bune de tot !
Poliana
mai 20, 2013 @ 06:23
Delicioase, le mancam cu tare multa pofta in copilarie! 🙂
Micul
mai 20, 2013 @ 06:23
Immm ce pofta mi-ai facut. Si cum mi-ai adus aminte de anii de facultate cand mami imi punea nuca amestecata cu zahar, iar eu doar fierbeam pastele.
Sa ai o zi faina.
Laura @ Transylvanian Kitchen
mai 22, 2013 @ 18:11
Aceste macaroane i-ar placea sigur ungurului meu. Le voi incerca cu singuranta 🙂
Timea
mai 31, 2013 @ 17:17
Imi plac mult cu scortisoara 🙂
Laura
aprilie 24, 2015 @ 08:58
Si mai savuroase sunt cu o mana buna de pesmet rumenit in putin unt (sau ulei daca sunt de post) pana devine ca frunzele ruginii de toamna !