Este o variatiune dupa reteta pentru painea naan. Cand bagam lipia la cuptor, acesta trebuie sa fie foarte incins, pentru ca aluatul sa se coaca repede, fara sa se crocanteasca.
Ce iti trebuie pentru 2 lipii (poza 1)
– 120 grame faina
– 1 lingurita ulei (mai puteti adauga ulei daca aluatul e prea lipicios)
– 50 ml lapte
– ½ pliculet drojdie uscata
– o lingura de sare
Pt. “topping” (poza 4)
– ulei de masline
– busuioc uscat
– usturoi granulat (sau usturoi tocat foarte marunt)
Plan de lucru:
– intr-un castron, punem faina amestecata cu drojdie si sare, peste care turnam laptele caldut si uleiul. Framantam pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe maini (poza 2)
– aprindem cuptorul, lasam castronul pe aragaz si inchidem usa de la bucatarie. La caldura, in aproximativ 30 de minute, aluatul isi va dubla volumul.
– separam aluatul in doua (poza 3), le acoperim cu un servetel si le mai lasam 15 minute sa creasca
– intindem fiecare mini-aluat (fie cu sucitorul, fie rotindu-le in maini, cum fac italienii cu aluatul de pizza).(poza 4).
– ungem cu ulei de masiline si presaram busuiocul si usturoiul granulat. (poza 5).
– bagam la cuptorul foarte bine incins la 220 grade si lasam aproximativ 5 minute, pana cand acestea se rumenesc.s.
– pofta buna!
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 1.5 lei/lipie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
FLORY
octombrie 17, 2012 @ 17:24
Arata grozav si cred ca sunt absolut grozave!
Rocsy Ciobanu
octombrie 17, 2012 @ 17:45
Foarte bine arata si cred ca e aromata!
Daniela
octombrie 17, 2012 @ 18:05
Hmmm, a ajuns pina la mine parfumul de lipie la cuptor… jumatate e a mea, da ?!
Simona
octombrie 17, 2012 @ 20:32
Una din cele mai frumoase lipii pe care le-am vazut!! Bravo!!
nicoleta – agenda di Nico
octombrie 18, 2012 @ 07:15
Grozava ..si tare simplu de facut!
ciao!
Laura Nechita
octombrie 18, 2012 @ 18:34
Ce fain au iesit lipiile! iti vine sa rupi o bucata dintr-una si sa musti cu placere din ea!
mandala
octombrie 19, 2012 @ 03:24
In India am mancat cele mai bune lipii si ale tale arat grozav de bine, poate ma apuc si eu sa fac mi-ai facut pofta !
truedelights
octombrie 19, 2012 @ 12:58
Lipiile sunt grozave, mai ales cele facute in casa. Foarte bine arata!
bucatariamirelei
octombrie 19, 2012 @ 15:54
Arunac si la mine ca-mi plac tare mult!!!!!
bucatariamirelei
octombrie 19, 2012 @ 15:57
Adica arunca,scuze
Liana Toma
octombrie 19, 2012 @ 20:15
mmm, ce-as mai crocanti la lipia ta acum ;-))..cu o salata de humus merge de minune!!
flavy
octombrie 20, 2012 @ 06:49
Ce bine arata, si chiar a iesit foarte pufoasa. O sa incerc si eu cu siguranta.
matilda
octombrie 28, 2012 @ 05:04
minunat,trebue incercat,revin pentru reteta,multumesc pentru postare