LIPIE PUFOASA

Este o variatiune dupa reteta pentru painea naan. Cand bagam lipia la cuptor, acesta trebuie sa fie foarte incins, pentru ca aluatul sa se coaca repede, fara sa se crocanteasca.

Ce iti trebuie pentru 2 lipii (poza 1)
– 120 grame faina
– 1 lingurita ulei (mai puteti adauga ulei daca aluatul e prea lipicios)
– 50 ml lapte
– ½ pliculet drojdie uscata
– o lingura de sare

Pt. “topping” (poza 4)
– ulei de masline
– busuioc uscat
– usturoi granulat (sau usturoi tocat foarte marunt)

Plan de lucru:
– intr-un castron, punem faina amestecata cu drojdie si sare, peste care turnam laptele caldut si uleiul. Framantam pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe maini (poza 2)
– aprindem cuptorul, lasam castronul pe aragaz si inchidem usa de la bucatarie. La caldura, in aproximativ 30 de minute, aluatul isi va dubla volumul.
– separam aluatul in doua (poza 3), le acoperim cu un servetel si le mai lasam 15 minute sa creasca
– intindem fiecare mini-aluat (fie cu sucitorul, fie rotindu-le in maini, cum fac italienii cu aluatul de pizza).(poza 4).
– ungem cu ulei de masiline si presaram busuiocul si usturoiul granulat. (poza 5).
– bagam la cuptorul foarte bine incins la 220 grade si lasam aproximativ 5 minute, pana cand acestea se rumenesc.s.
– pofta buna!

Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 1.5 lei/lipie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


14 Comments
FLORY

octombrie 17, 2012 @ 17:24

Reply

Arata grozav si cred ca sunt absolut grozave!

Rocsy Ciobanu

octombrie 17, 2012 @ 17:45

Reply

Foarte bine arata si cred ca e aromata!

Daniela

octombrie 17, 2012 @ 18:05

Reply

Hmmm, a ajuns pina la mine parfumul de lipie la cuptor… jumatate e a mea, da ?!

Simona

octombrie 17, 2012 @ 20:32

Reply

Una din cele mai frumoase lipii pe care le-am vazut!! Bravo!!

nicoleta – agenda di Nico

octombrie 18, 2012 @ 07:15

Reply

Grozava ..si tare simplu de facut!
ciao!

Laura Nechita

octombrie 18, 2012 @ 18:34

Reply

Ce fain au iesit lipiile! iti vine sa rupi o bucata dintr-una si sa musti cu placere din ea!

mandala

octombrie 19, 2012 @ 03:24

Reply

In India am mancat cele mai bune lipii si ale tale arat grozav de bine, poate ma apuc si eu sa fac mi-ai facut pofta !

truedelights

octombrie 19, 2012 @ 12:58

Reply

Lipiile sunt grozave, mai ales cele facute in casa. Foarte bine arata!

bucatariamirelei

octombrie 19, 2012 @ 15:54

Reply

Arunac si la mine ca-mi plac tare mult!!!!!

bucatariamirelei

octombrie 19, 2012 @ 15:57

Reply

Adica arunca,scuze

Liana Toma

octombrie 19, 2012 @ 20:15

Reply

mmm, ce-as mai crocanti la lipia ta acum ;-))..cu o salata de humus merge de minune!!

flavy

octombrie 20, 2012 @ 06:49

Reply

Ce bine arata, si chiar a iesit foarte pufoasa. O sa incerc si eu cu siguranta.

matilda

octombrie 28, 2012 @ 05:04

Reply

minunat,trebue incercat,revin pentru reteta,multumesc pentru postare

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020