LASAGNA CU LEGUME



Peste tot doar asta-aud:
Lasagna-i greu de făcut.
Nimic mai fals! Şi rapid se poate
Dacă schimbi bechamel-ul cu sucul de tomate.

Ingredients

  • 18 foi de lasagna
  • 2 vinete medii taiate julien
  • 3 ardei rosii taiate julien
  • 2 cepe rosii taiate julien
  • 4 rosii decojite si tocate marunt
  • 500 ml suc de rosii (mai concentrat)
  • 200 ml smantana dulce
  • 300 gr cascaval
  • sare, piper, un chili, sumak
  • unt pt. uns tava
  • 100 ml ulei pt calit legumele

lasagna cu legume poza1 lasagna cu legume poza2

Plan de lucru

  1. Calim ceapa lasagna cu legume poza3adaugam ardeii si rosiile lasagna cu legume poza4
  2. Lasam aproximativ 5 minute, apoi adaugam vinetele lasagna cu legume poza5
  3. Lasam pe foc circa 30 minute, pana cand legumele sunt bine facute lasagna cu legume poza6
  4. Intr-un vas (35×25 cm) uns cu unt, adaugam cate un strat de foi de lasagna lasagna cu legume poza7
  5. Acoperim cu 3 linguri din sosul de rosii lasagna cu legume poza8
  6. Adaugam jumatate din cantitatea de legume calite lasagna cu legume poza9
  7. Presaram un sfert din cantitatea de cascaval razuit lasagna cu legume poza10
  8. Continuam acelasi procedeu cu inca un strat de foi de lasagna, terminand cel de-al treilea strat de foi de lasagna.
  9. Peste acest ultim strat adaugam smanatna lichida lasagna cu legume poza11apoi acoperim cu cascacavalul razuit ramas lasagna cu legume poza12
  10. Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30- 40 minute, pana obtinem o crusta aurie deasupra lasagna cu legume poza13
  11. Pofta buna! lasagna cu legume poza14

 

10 Comments

  1. Imi place mult,trebuie incercata!

  2. mmmmmm deliciossss…!

  3. super idee de lasagna :)

  4. Pfuai! Ce pofta mi-ai facut! Tare bine arata!

  5. poi si unde ai gasit cascaval “Haplea”?:) multam si spor la toate cele bune!

    • hapleablog says:

      Daca te referi la prima poza (cea cu ingrediente), acolo sunt foile de lasagna) :)

      • reformulez: poi si unde ai gasit foi de lasagna “Haplea”?:) am facut in asta sara. cred ca ar fi sanatos sa pun cascaval doar cu un sfert de ceas inainte de a scote de la cuptor. altfel… sa ne traisca stomatologii:)

  6. Pingback: LASAGNA CU VINETE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>