Pentru meniul de Revelion
Vă sugerăm ceva „très bon”
Cum se mănâncă în Orient
Să-ncepem anul excelent.
INGREDIENTE
- 400 gr carne tocata vita cu miel
- 200 gr naut (puteti folosi naut la conserva de la SunFood)
- un ou mare
- ceapa verde, patrunjel
- sofran, amestec condimente pentru chiftele, sare
- 20 de ouă de prepelita
pentru sosul de rosii
- 500 ml suc de rosii
- 250 gr orzo
- Sare, piper
PLAN DE LUCRU kofta tabrizi
- daca nu folosim naut la conserva, il lasam la inmuiat cateva ore si il fierbem aproximativ 120 de minute
- fierbem ouale de prepelita (cam 5 minute dupa ce apa a dat in clocot)
- transformam nautul fiert in pasta cu ajutorul blenderului si il amestecam cu carnea tocata, oul, condimentele, ceapa verde si patrunjelul tocate marunt.
Omogenizam bine si formam o pasta
- din pasta de carne formam chiftelute cu oua de prepelita in centru
- bagam chiftelutele in cuptorul incins la 180 de grade. Le lasam 40 de minute.
- cu 20 de minute inainte sa scoatem chiftelutele din cuptor, preparam sosul de rosii: turnam sucul de rosii intr-o tigaie si condimentam cu sare si piper.
- transferam chiftelutele din tava de cuptor in tigaie.
Cand sosul fierbe, adaugam orzo.
Amestecam si mai lasam pe foc pana se fierbe orzo. Se mai adauga apa daca este cazul.
- Kofta tabrizi este gata. Pofta buna!
Kofta tabrizi sau Tabriz köftesi este o reteta originara din Iran, mai precis din orasul Tabriz si inseamna, in traducere libera, „chiftele in sus propriu”. Reteta s-a raspandit rapid in Orient, fiind intalnita in Azerbaidjan, India, Turcia etc.