KOFTA TABRIZI (CHIFTELE IRANIENE)

Pentru meniul de Revelion
Vă sugerăm ceva „très bon”
Cum se mănâncă în Orient
Să-ncepem anul excelent.

INGREDIENTE

  • 400 gr carne tocata vita cu miel
  • 200 gr naut (puteti folosi naut la conserva de la SunFood)
  • un ou mare
  • ceapa verde, patrunjel
  • sofran, amestec condimente pentru chiftele, sare
  • 20 de ouă de prepelitakofta tabrizi poza 1

pentru sosul de rosii

  • 500 ml suc de rosii
  • 250 gr orzo
  • Sare, piper

PLAN DE LUCRU kofta tabrizi

  1. daca nu folosim naut la conserva, il lasam la inmuiat cateva ore si il fierbem aproximativ 120 de minute
  2. fierbem ouale de prepelita (cam 5 minute dupa ce apa a dat in clocot)
  3. transformam nautul fiert in pasta cu ajutorul  blenderului si il amestecam cu carnea tocata, oul, condimentele, ceapa verde si patrunjelul tocate marunt. kofta tabrizi poza 2Omogenizam bine si formam o pastakofta tabrizi poza 3
  4. din pasta de carne formam chiftelute cu oua de prepelita in centrukofta tabrizi poza 4 kofta tabrizi poza 5
  5. bagam chiftelutele in cuptorul incins la 180 de grade. Le lasam 40 de minute.kofta tabrizi poza 7
  6. cu 20 de minute inainte sa scoatem chiftelutele din cuptor, preparam sosul de rosii: turnam sucul de rosii intr-o tigaie si condimentam cu sare si piper.
  7. transferam chiftelutele din tava de cuptor in tigaie. kofta tabrizi poza 8Cand sosul fierbe, adaugam orzo. kofta tabrizi poza 9Amestecam si mai lasam pe foc pana se fierbe orzo. Se mai adauga apa daca este cazul.kofta tabrizi poza 10
  8. Kofta tabrizi este gata. Pofta buna! kofta tabrizi poza 11

Kofta tabrizi sau Tabriz köftesi este o reteta originara din Iran, mai precis din orasul Tabriz si inseamna, in traducere libera, „chiftele in sus propriu”. Reteta s-a raspandit rapid in Orient, fiind intalnita in Azerbaidjan, India, Turcia etc.


Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Cumpărați cartea
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celorlalți 1.545 de abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020