INGHETATA DE CACAO CU FULGI DE CIOCOLATA

inghetata de ciocolata 14

Din ciclul “cum sa ne racorim vara”, Haplea va propune o inghetata cremoasa care se face foarte simplu, cu ingrediente putine. Un desert fara coacere.

Ce îţi trebuie pentru 6 portii (poza 1)
– 3 oua
– 6 linguri de zahar
– 3 linguri cacao
– 300 ml de smantana de gatit
– 100 gr ciocolata cu alune (am folosit bomboane de ciocolata cu alune)
– 75 gr de fulgi de ciocolata

Plan de lucru:
– se separa albusurile de galbenusuri (poza 2)
– frecam (cu o lingura de lemn) galbenusurile cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul (pozele 3 si 4) si adaugam cacao (poza 5). Incorporam usor si smantana (pozele 6 si 7)
– batem albusurile spuma, cu un praf de sare (poza 8 ) si le omogenizam usor in compozitia de galbenusuri (pozele 9 si 10)
– tocam ciocolata cu alune (poza 11) si le adaugam in compozitie, impreuna cu fulgii de ciocolata (pozele 12 si 13).
– bagam la congelator minim 3 ore. Pofta buna (poza 14)

Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul in care sta la congelator)
Preţ: 3/portie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


4 Comments
coco

iulie 20, 2011 @ 19:01

Reply

UNA DIN INGHETATELE MELE PREFERATE !

TeoBucatar

iulie 20, 2011 @ 19:09

Reply

Racoros si apetisant,nene Haple!

Alexandrina

iulie 21, 2011 @ 10:34

Reply

Presupun ca aia e portia mea :)
Buna inghetata!!

Alice

iulie 22, 2011 @ 20:10

Reply

super inghetata!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

author
By hapleablog
Aboneaza-te la NEWSLETTER

Introdu adresa ta de email pentru a primi cele mai noi retete

Alătură-te celor 1.418 abonați

Partener

Copyright Retete-haplea.ro 2010