HUMMUS (Varianta 2)

Potrivit istoricilor, reteta hummus-ului a fost adusa pentru prima data in Europa in anul 1955, de catre un egiptean care s-a stabilit in Marea Britanie. Denumirea se scrie in mai multe feluri: hummus, hummous, houmous, hommos, humos, hommus, hoummos.

Ce iti trebuie : (poza 1)
– 600 gr naut
– 3 linguri tahini (pasta de susan)
– zeama de la o lamaie
– 3 linguri ulei de masline
– 3-4 catei de usturoi
– zeama in care a fost fiert nautul se pastreaza
– sare
-200 gr iaurt gras (am folosit de bivolita si oaie)
-boia pentru decor

Plan de lucru:
– Boabele de naut se lasa peste noapte la inmuiat in apa. Apoi se pune la fiert aproximativ 2 ore. Apa in care a fiert nautul se opreste!!!! Nautul fiert se paseaza pana obtinem o pasta (poza 2)
– Adaugam pasta de tahini (poza 3), apoi presaram usturoiul pisat, iaurtul (poza 4), apoi adaugam si zeama de la o lamaie, uleiul de masline, sare dupa gust. Cu apa in care a fiert nautul subtiem compozitia dupa gust. Amestecam bine si gata hummusul!
– Pofta mare! (poza 5)

Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul de fierbere a nautului si fara timpul cat sta la inmuiat)
Pret: 15 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


8 Comments
Tincuta Clocotici

iunie 4, 2012 @ 17:36

Reply

Este foarte, foarte bun. Si este mai usor de digerat decat fasolea batuta, care este o reteta asemanatoare.

Tincuta Clocotici

iunie 4, 2012 @ 17:38

Reply

Imi plac retetele tale si sunt foarte clare si usor de inteles.

hapleablog

iunie 4, 2012 @ 17:43

Reply

Multumesc pentru vizita si aprecieri!

Cristina

iunie 4, 2012 @ 18:31

Reply

cu iaurt… trebuie sa incerc sa vad cum este!

FLORY

iunie 4, 2012 @ 18:47

Reply

Hummus am facut si eu,doar ca n-are iaurt ,am sa-ncerc si asa!
Delicios!

Magda Adina

iunie 5, 2012 @ 09:55

Reply

Ma provocati si pe mine sa incerc asa o bunatate !! 😉

Simona

iunie 5, 2012 @ 11:10

Reply

Offf.. pana la urma trebuie sa incerc si eu hummusul!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020