GALBIORI CU SOS DE SMANTANA

În lumea-ntreagă răspândiți,
Bogați în vitamina C,
Gălbiorii sunt gătiți
Încă din vremuri antice.

INGREDIENTE

  • 400 gr galbiori proaspeti
  • o ceapa
  • un catel usturoi
  • o foaie dafin
  • 150 ml frisca dulce
  • 50 gr parmezan razuit
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • sare, piper, ulei de masline

galbiori cu sos de smantana poza 1

PLAN DE LUCRU galbiori cu sos de smantana

  1. curatam, spalam si, daca sunt mari, taiem galbiorii in jumatate sau in patrugalbiori cu sos de smantana poza 2
  2. se taie ceapa marunt si se caleste in ulei de maslinegalbiori cu sos de smantana poza 3
  3. se adauga ciupercile. Condimentam cu sare si piper.galbiori cu sos de smantana poza 4
  4. Scufundam frunza de dafin in zeama lasata de galbiori. Tinem pe foc, la flacara mare, pana se evapora lichidul
  5. adaugam smantana. Reducem flacara la mediu si mai lasam 5-6 minutegalbiori cu sos de smantana poza 5
  6. oprim focul. Adaugam usturoiul presat, parmezanul si patrujelul tocat marunt. galbiori cu sos de smantana poza 6Amestecam
  7. preparatul galbiori cu sos de smantana merge de minune cu mamaliga. pofta buna!galbiori cu sos de smantana poza 7

Dintre beneficiile galbiorilor sunt menționate conținutul ridicat de vitamina C și D, aportul important de potasiu în alimentație. Ciuperca se pretează foarte bine oricărei variante de conservare sau gătire, ceea ce este un motiv în plus pentru a fi în topul ciupercilor căutate și apreciate. Vă aminteam mai sus cum că este comestibilă și aduce oarecum cu mirosul și gustul caisei, motiv pentru care unii încearcă să profite de acest aspect și nu o mai fierb sau prăjesc, ci o prepară și crudă, sau trasă câteva secunde la tigaie.


2 Comments
Laura Nechita

august 27, 2015 @ 23:16

Reply

Demential! Ii ador pregatiti asa!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020