Haplea a auzit ca lui Mos Craciun ii plac fursecurile. Mai sunt doar cateva zile pana cand ne va vizita si trebuie sa il intampinam cum se cuvine, nu-i asa?
Ce iti trebuie pt 24 de fursecuri (poza1):
– 1 ou
– 150 gr. unt la temperatura camerei
– 300 gr. faina
– 150 gr. zahar
– 1 plic praf de copt
– 1 plic zahar vanilat
– zeama de la o jumatate de rodie
Pentru pudrat deasupra fursecurilor:
– coaja de la o lamaie
– 4 linguri zahar brun
Plan de lucru:
– punem intr-un bol zaharul, oul si untul (poza 2). Mixam pana obtinem o compozitie omogena (poza 4). De la rodie am obtinut aproximativ 50 ml suc (poza 3).
– Adaugam zeama de la rodie, apoi amestecam si faina (poza 5) pana obtinem o coca.
– Lasam coca la frigider 2 ore. Amestecam intr-un bol zaharul brun cu coaja de lamaie. Din coca formam bilute (poza 6) si le acoperim cu amestecul de zahar doar pe partea de sus. Le asezam in tava tapetata cu hartia de copt (poza 7). Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 – 20 minute (pana se rumenesc).
– pofta buna! (poza 8 )
Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 5lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Claudia Mic
decembrie 16, 2012 @ 00:53
Sa nu uiti de canita de lapte pentru Mosu’ sa aiba “pachet” intreg. Interesanta reteta…
coco
decembrie 16, 2012 @ 07:22
cu rodie…trebuie ca sunt minunate !
Tincuta Clocotici
decembrie 16, 2012 @ 07:36
Cum se scoate sucul din rodie?
hapleablog
decembrie 17, 2012 @ 05:26
Am stors rodia prin strecuratoarea mica (de ceai) intr-un ibric, tinand mana deasupra deasupra, ca sa nu sara sucul in toate partile.
Poliana
decembrie 16, 2012 @ 13:33
Ce idee buna, de a aroma fursecurile cu suc de rodie 😉 Super!
Flori
decembrie 16, 2012 @ 16:59
Fursecurile cu rodie il vor vitaminiza pe Mos Craciun, iar acesta va prinde puteri:) Grozava idee!
Dorina
decembrie 16, 2012 @ 18:00
Super faina ideea , merita incercata.
Simona
decembrie 16, 2012 @ 20:39
daca sunt si cu rosie, sunt si mai bune!!
Ana
decembrie 17, 2012 @ 09:56
Sucul de rodie este foarte bun. Mai ales pentru raceli.
Andreea
decembrie 17, 2012 @ 09:58
In loc de suc de rodie, poti folosii si alt suc?
hapleablog
decembrie 17, 2012 @ 16:40
Desigur!
Adina
decembrie 17, 2012 @ 10:22
Bine ca le-am vazut !:)
Imi plac rodiile si fursecurile astea sunt inedite!
maria mihalache
decembrie 17, 2012 @ 16:09
ador rodiile…………ca bune tre’ sa mai fie aceste fursecuri!
opel
decembrie 17, 2012 @ 16:31
Interesanta reteta. Nu m-as fi gandit sa adaug suc de rodie.
Simona
decembrie 18, 2012 @ 18:07
Superbe,ador rodia!!!