FURSECURI FRAGEDE CU RODIE

fursecuri fragede cu rodie 8

Haplea a auzit ca lui Mos Craciun ii plac fursecurile. Mai sunt doar cateva zile pana cand ne va vizita si trebuie sa il intampinam cum se cuvine, nu-i asa?

Ce iti trebuie pt 24 de fursecuri (poza1):
– 1 ou
– 150 gr. unt la temperatura camerei
– 300 gr. faina
– 150 gr. zahar
– 1 plic praf de copt
– 1 plic zahar vanilat
– zeama de la o jumatate de rodie

Pentru pudrat deasupra fursecurilor:
– coaja de la o lamaie
– 4 linguri zahar brun

Plan de lucru:
– punem intr-un bol zaharul, oul si untul (poza 2). Mixam pana obtinem o compozitie omogena (poza 4). De la rodie am obtinut aproximativ 50 ml suc (poza 3).
– Adaugam zeama de la rodie, apoi amestecam si faina (poza 5) pana obtinem o coca.
– Lasam coca la frigider 2 ore. Amestecam intr-un bol zaharul brun cu coaja de lamaie. Din coca formam bilute (poza 6) si le acoperim cu amestecul de zahar doar pe partea de sus. Le asezam in tava tapetata cu hartia de copt (poza 7). Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 – 20 minute (pana se rumenesc).
– pofta buna! (poza 8 )

Timp de preparare: 50 de minute
Preţ: 5lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)


17 Comments
Claudia Mic

decembrie 16, 2012 @ 00:53

Reply

Sa nu uiti de canita de lapte pentru Mosu’ sa aiba “pachet” intreg. Interesanta reteta…

coco

decembrie 16, 2012 @ 07:22

Reply

cu rodie…trebuie ca sunt minunate !

Tincuta Clocotici

decembrie 16, 2012 @ 07:36

Reply

Cum se scoate sucul din rodie?

hapleablog

decembrie 17, 2012 @ 05:26

Reply

Am stors rodia prin strecuratoarea mica (de ceai) intr-un ibric, tinand mana deasupra deasupra, ca sa nu sara sucul in toate partile.

Poliana

decembrie 16, 2012 @ 13:33

Reply

Ce idee buna, de a aroma fursecurile cu suc de rodie 😉 Super!

Flori

decembrie 16, 2012 @ 16:59

Reply

Fursecurile cu rodie il vor vitaminiza pe Mos Craciun, iar acesta va prinde puteri:) Grozava idee!

Dorina

decembrie 16, 2012 @ 18:00

Reply

Super faina ideea , merita incercata.

Simona

decembrie 16, 2012 @ 20:39

Reply

daca sunt si cu rosie, sunt si mai bune!!

Ana

decembrie 17, 2012 @ 09:56

Reply

Sucul de rodie este foarte bun. Mai ales pentru raceli.

Andreea

decembrie 17, 2012 @ 09:58

Reply

In loc de suc de rodie, poti folosii si alt suc?

hapleablog

decembrie 17, 2012 @ 16:40

Reply

Desigur!

Adina

decembrie 17, 2012 @ 10:22

Reply

Bine ca le-am vazut !:)
Imi plac rodiile si fursecurile astea sunt inedite!

maria mihalache

decembrie 17, 2012 @ 16:09

Reply

ador rodiile…………ca bune tre’ sa mai fie aceste fursecuri!

opel

decembrie 17, 2012 @ 16:31

Reply

Interesanta reteta. Nu m-as fi gandit sa adaug suc de rodie.

Simona

decembrie 18, 2012 @ 18:07

Reply

Superbe,ador rodia!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020