Un desert simplu de preparat, dar cu efect maxim, mai ales dacă aveți musafiri și timpul pentru prepararea desertului nu este foarte generos.
Ce îţi trebuie pentru 4 porții (poza 1)
– 250 ml frișcă
– 250 gr de mascarpone
– 200gr pișcoturi Savoiardi
– 3 linguri de zahăr
– 1 baton dublu de ciocolată Mars
– 250ml cafea
– ornamente (bastonașe de ciocolata), sirop de ciocolată Nesquik
Plan de lucru:
– se bate frișca bine (poza 2).
– se adaugă mascarpone si se omogenizeaza cu mixerul (poza 3)
– tăiem in bucați mici batonul de ciocolată (poza 4).
– înmuiem fiecare pișcot în cafea (poza 5), apoi tapetăm marginile cupei cu pișcoturi înmuiate în cafea și rupte pe jumătate (poza 6).
– adăugăm 3 linguri de cremă de frișcă și mascapone, peste care presărăm câteva bucățele de ciocolată (poza 7). Apoi adăugăm încă o jumătate de pișcot (poza 8 ) şi îmbrăcăm în cremă (poza 9).
– se ornează, se dă la frigider pt 2-3 ore apoi se servește cu…mare poftă (poza 10)
Timp de preparare: 20 de minute
Preţ: 4 lei/porţie (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)