Am vazut aceasta reteta in emisiunea “Jamie Oliver gateste in 30 minute”. Ne-a placut combinatia, asa ca am incercat-o, ceea ce va sfatuim sa faceti si voi, mai ales ca intram in postul Craciunului.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 1 kg conopida
– 1 kg dovleac
– 2 ardei rosii
– 1 ceapa
– o bucata de ghimbir
– curry (praf)
– 2 linguri pasta curry
– 5 catei de usturoi
– 1 lingurita nucsoara
-500 ml suc de rosii
– 1 ardei iute
– apa cat sa acopere legumele (ca sa fiarba)
– sare
Plan de lucru:
– taiem ceapa marunt, apoi o punem la calit (poza 2). Adaugam ardeii taiati cubulete, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul tocate marunt. (poza 3). Completam cu dovleacul taiat cubulete si conopida desfacuta in buchetele (poza 4). Acoperim cu sos de rosii si apa cat sa acopere legumele (poza 5). Adaugam pasta curry, o lingurita de curry praf , nucsoara, sare dupa gust. Lasam sa fiarba 20 minute, pana se fac legumele (poza 6)
– Pofta buna! (poza 7)
Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Simona
noiembrie 14, 2012 @ 21:05
Merge la fix ptr zilele acestea de post..
alina
noiembrie 15, 2012 @ 06:33
Foarte interesanta combinatia!!
Poliana
noiembrie 15, 2012 @ 06:51
E numai buna mancarica asta pentru post, am retinut-o!
coco
noiembrie 15, 2012 @ 08:24
super buna , sunt sigura !
prajituricisialtedulciuri
noiembrie 16, 2012 @ 15:03
Culoarea asta e minunata , cred ca si gustul!
Timea
noiembrie 18, 2012 @ 16:03
Buna mancarea asta!
Liana Toma
decembrie 4, 2012 @ 00:54
Cate legume..sanatate curata!