Carnea de curcan a aparut in preferintele romanilor ca ciupercile dupa ploaie, pe masura ce puii umflati cu steroizi s-au scumpit in nesimtire. Dai 6 lei in plus la kilogram, dar stii ca face!
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
– 500 gr piept de curcan
– 400 gr ciuperci
– 150 ml smantana dulce (de gatit)
– 100 gr parmezan
– 5 catei de usturoi
-unt pentru calit
– sare, piper
Plan de lucru:
– Tocam ciupercile, taiem pieptul de curcan in cubulete, zdrobim cateii de usturoi (poza 2). Calim ciupercile in unt (poza 3). Separat calim ustoriul (poza 4), apoi adaugam bucatile de carne si lasam pana isi schimba culoarea (poza 5). Adaugam ciupercile (scurse, daca si-au lasat prea multa zeama la calit) (poza 6) si smantana (poza 7). Mai lasam pe foc aproximativ 10 minute.
– Pofta buna !Am servit cu paine de casa (poza 8 ).
Timp de preparare: 30 minute
Pret: 6.5 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
Dulcegarii culinare
februarie 19, 2012 @ 11:22
Tare-mi place curcanul ! de ciuperci nici nu mai zic.. place rau 😉
maria mihalache
februarie 19, 2012 @ 11:44
Carnea de curcan este preferata mea.
Simona
februarie 19, 2012 @ 16:10
Delicioasa combinatie! Ieri am pregatit si eu niste pulpite de curcan la gratar 🙂 Data viitoare voi folosi reteta ta. Pupici
zilahi adela
februarie 19, 2012 @ 20:17
Buna, tare buna combinatia!!
DiaMar bucataria galbena
februarie 20, 2012 @ 11:25
Ce combinatii super delicioase.O zi buna.