CRAP CU CARTOFI LA CUPTOR

O vorbă din bătrâni ne spune:
Când anul se înnoiește
Ca să atragi lucruri bune
Trebuie să mănânci pește.

INGREDIENTE

  • 4 medalioane de crap
  • 4 cartofi
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lamaie
  • 3 catei de usturoi
  • sare, seminte de fenicul, cateva boabe de piper negru
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura de faina
  • ulei pt prajit

crap cu cartofi la cuptor poza 1PLAN DE LUCRU

 

  1. curatam de solzi (daca este cazul), spalam medalioanele de crap. Condimentam cu sare. Trecem fiecare bucata de crap prin faina, apoi il prajim pe fiecare parte la foc mediu cat sa prinda crusta.
  2. Curatam si taiem cartofii in felii un pic mai groase. Ii prajim
  3. asezam intr-o tava (de cuptor) cartofii, adaugam bucatile de peste , presaram condimetele crap cu cartofi la cuptor poza 2acoperim cu sosul de rosii, si daca este cazul mai adaugam si putina apa (noi am adaugat cam 200 ml apa, sucul era mai concentrat) . Punem rondele de lamaie peste bucatile de peste  crap cu cartofi la cuptor poza 3si lasam la cuptor la 190 grade pentru 25 minute crap cu cartofi la cuptor poza 4
  4. Pofta mare. Haplea va recomanda sa asociati aceasta mancare cu un vin alb – Riesling Italian Sec de la Domeniile Ostrovcrap cu cartofi la cuptor poza 5

 


5 Comments
Laura Nechita

ianuarie 3, 2014 @ 12:35

Reply

Asa ar trebui, si eu as fi preferat peste, insa la noi era balta cam goala si cam scumpa :))))
Servesc virtual de la tine!

Paula Gafitescu

ianuarie 3, 2014 @ 22:58

Reply

La multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!

Mimmi

ianuarie 9, 2014 @ 19:38

Reply

La multi ani !
Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020