CONOPIDA CU PUI SI SMANTANA

Cu-acest pui cu conopidă
Este un mare necaz:
Nu ai răbdare şi te frigi
Vrând să-l mananci de pe-aragaz!

INGREDIENTE

  • 1 kg conopida (desfacuta in buchetele)
  • 400 gr piept de pui taiat cubulete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 150 gr unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri amidon de porumb
  • 300 gr smantana grasa (24% grasime)
  • sare, piper dupa gust

conopida cu pui si smantana poza1

PLAN DE LUCRU

 

  1. calim ceapa tocata in 50 gr unt (poza 2). conopida cu pui si smantana poza2Adaugam carnea de pui taiata cubulete (poza 3). conopida cu pui si smantana poza3Lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea.
  2. Separat, in alt vas punem apa cu sare la fiert iar cand aceasta incepe sa fiarba adaugam buchetelele de conopida si lasam sa fiarba circa 10 minute (pana cand se face conopida).(poza 4)conopida cu pui si smantana poza4
  3. Intr-un ibric topim restul de unt peste care adaugam laptele si amidonul. Amestecam ca sa  se diyolve amidonul. Turnam acest amestec peste pui (poza 5).conopida cu pui si smantana poza5
  4. Adaugam patrunjelul tocat, sare si piper (poza 6) conopida cu pui si smantana poza6lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si conopida fiarta si scursa si mai lasam pe foc inca 5 minute. (poza 7).conopida cu pui si smantana poza7
  5. Luam de pe foc, adaugam si smantana grasa (poza 8) conopida cu pui si smantana poza8amestecam si gata mancarea
  6. Pofta buna! (poza 9)conopida cu pui si smantana poza9

10 Comments
Sidy

septembrie 24, 2013 @ 08:11

Reply

Waw ce bunatate !
Usor de facut dar….foarte, foarte bun !!!
Ma lasi sa-ti…..fur reteta ?
Multumesc anticipat !

Alina Vicu

septembrie 24, 2013 @ 09:42

Reply

Ce bunatate! Ma trec fiorii cand ma gandesc cat e de gustos. 🙂

Valentina Mihaescu

septembrie 24, 2013 @ 21:37

Reply

Mie nu prea imi place conopida. Dar stiind cat de buna este pentru sanatate trebuie sa incerc sa-mi schimb gusturile. Asa ca-mi pica bine reteta asta faina. O incerc si eu, poate..poate ..

Cristina

septembrie 25, 2013 @ 20:50

Reply

Cred ca e buna mancarica ta!

Ana

septembrie 27, 2013 @ 10:55

Reply

Am facut-o si e buna rau. I-am mai adaugat un pic de zeama de lamiie, a facut-o si mai buna.

hapleablog

septembrie 27, 2013 @ 20:31

Reply

Multumim pentru sugestie 🙂

nico

aprilie 5, 2015 @ 22:21

Reply

A iesit minunata! Multumesc pentru reteta!

Ana

septembrie 15, 2017 @ 15:35

Reply

In loc de amidon de porumb ce punem?

hapleablog

octombrie 10, 2017 @ 22:23

Reply

Faina

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020