Un desert pe care il pot prepara si cei care au descoperit de curand “drumul” catre bucatarie. Aluatul seamana foarte mult cu cel de clatite.
Ce iti trebuie (poza 1)
– 3 oua
– 400 gr visine (fara samburi)
– 120 gr zahar
– 100 gr faina
– 200 ml lapte
– esenta de vanilie
– o lingura unt (pt. uns tava)
Plan de lucru:
– Punem intr-un bol ouale, faina si zaharul, apoi mixam la viteza mica (poza 2). Turnam treptat si laptele. Adaugam esenta de vanilie. Mixam pana se omogeanizeaza toate ingredientele. Obtinem o compozitie moale (poza 3)
– Ungem un vas cu unt (am folosit vas cu diametrul 25cm), apoi presaram visinele (poza 4). Turnam compozitia obtinuta (poza 5).
– Coacem la cuptorul bine incins, la 180 grade, timp de 40-45 minute, pana se rumeneste frumos.
– Pofta mare! (poza 6)
Timp de preparare: 60 minute
Pret: 13 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele si de inflatie)
DiaMar bucataria galbena
august 23, 2012 @ 21:37
Felia este a mea.Imi place.
Poliana
august 24, 2012 @ 05:15
Daaa, este superb, mai ales cel cu visine, pe care l-am adorat de la prima inghititura, Arata foaaarte bine!
coco
august 24, 2012 @ 07:55
am luat feliuta , sa pui alta in loc 🙂
alina
august 24, 2012 @ 14:13
Wow cat de bine arata!!!!
alinutzika
august 24, 2012 @ 20:55
Ai o leapsa pe blogul meu! Te invit sa o ridici , daca iti face placere!
Mare Maria
august 25, 2012 @ 18:42
Ador claufotis-ul …..in special cu visine:X!!!!
Sara & Miki
august 26, 2012 @ 16:14
Imi place, arata apetisant, iar visinele imi plac. Pup!
Cristina
august 27, 2012 @ 08:06
Trebuie sa fie excelent, un pic acrisor…
Magda Adina
august 30, 2012 @ 07:01
Am incercat vreo 5 variante , dar cu visine nu !!! Cred ca e super bun !!!