CIOCOLATA DE CASA CU BISCUITI SI ALUNE

ciocolata de casa cu biscuiti 11

Iubitorii de ciocolata sigur or sa pretuiasca aceasta reteta. Este un desert fooooarte bun.

Ce iti trebuie (poza 1)
– 500 gr de lapte praf
– 500 gr de zahar
– 50 gr de cacao
– 100 gr alune de padure
– 220 ml de apa
– 200 gr de unt
– esenta de rom
– biscuiti

Plan de lucru:
– punem apa cu zaharul intr-o oala pe foc, laSam sa fiarba 2-3 minute (pozele  2 si 3), apoi adaugam untul si amestecam , oala nemaifiind pe foc (poza 4).
– Adaugam laptele praf si amestecam cu telul (pozele 5 si 6)
– intr-un vas tapetat de preferat cu o foaie de copt (eu am folosit folie si s-a cam lipit), turnam aproximativ jumatate de compozitie (masura mea nu a fost buna, am folosit ochiul) (poza 7), iar restul il amestecam cu cacao (poza 8 )
– peste stratul alb am adugat alune de padure, apoi biscuitii si restul de ciocolata  (poza 9)
Am presarat si deasupra cateva alune de padure (poza 10)
– Lasam la rece cel putin 12 ore
– servim, pofta mare (poza 11)

Timp de preparare: 30 de minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)


9 Comments
Dulcegarii culinare

august 16, 2011 @ 19:28

Reply

N-as refuza ciocolata!! dimineata, pranz si seara e cea mai tare dulcegarie ever! si daca mai are si alune.. poti sa zici piua ca nu m-as opri 😉
O seara faina!

TeoBucatar

august 16, 2011 @ 19:38

Reply

Nene H. exista si persoane care nu iubesc ciocolata?O seara buna! !

maria mihalache

august 17, 2011 @ 07:13

Reply

Cea mai buna ciocolata este cea facuta in casa……………si daca mai este si cu alune……………mmm,un deliciu.

cat’s kitchen

august 23, 2011 @ 12:39

Reply

cea mai buna clar !!!!!!!

andreescu cristina

februarie 25, 2013 @ 14:29

Reply

nici nu e o bomba calorica, dar daca faci miscare, merge, ca unsa !!!

andreescu cristina

februarie 25, 2013 @ 14:57

Reply

dar am o precizare, aceasta reteta, n-are cum sa coste numai 20 de lei, in coditiile in care, doar laptele e vreo 14 lei, cel putin…..numai punem si alunele, ptr care, chiar am o intrebare, daca sunt sarate , nu afecteaza reteta? Eu folosessc alune crude, si le prajesc la microunde sau cuptor obisnuit,,, ricum , gustul in toate cazurile, e fabulos.

hapleablog

februarie 25, 2013 @ 18:35

Reply

Pretul era valabil in acel moment (august 2011). Acum cu siguranta sunt alte preturi. Eu am folosit alune de padure nesarate, dar poti folosi la fel de bine si alune sarate. O seara frumoasa!

andreescu cristina

februarie 27, 2013 @ 06:02

Reply

ok , mi-am cumparat ingredientele, numai laptele praf a facut 16 lei, dar nu mai conteaza, nici ca n-ai specificat ce biscuiti, moi tari, grosi, subtiri dulci, sarati,,,nu mai conteaza , sigur va iesi ceva bun, practic eu am mai facut si cu biscuiti si cu foi LICA, si mi-a iesit grozav(prajeam alune crude decojite)…dar mai vroiam o parere,,,oricum multumesc, si bafta..!!!

Leave Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright Retete-haplea.ro 2010-2020