Sunt gustoase și foarte ușor de preparat. O rețetă facilă pentru serile în care vă întoarceți de la serviciu și nu știți ce să gătiți.
Ce îţi trebuie pentru 5 porţii (poza 1)
– 400 gr de carnea tocată amestec porc – vită
– un cartof
– 2 cepe
– un ou
– o legătură de mărar, cimbru
– făină, sare, piper
– bulion
– foi de dafin
Plan de lucru:
– facem mai întâi chifteluțele, după o rețetă pe care v-am mai prezentat-o. O amintim din nou, pentru aprofundare. Tocăm ceapa şi mărarul, răzuim cartoful (poza 2) Atenţie! Scurgeţi-le bine înainte să faceţi compoziţia.
– spargem oul peste carnea tocată, iar apoi adăugăm ceapa, mărarul şi cartoful (poza 4). Condimentăm cu sare, piper, cimbru (poza 5)
– amestecăm bine (poza 5), iar apoi formăm chifteluțele şi le dăm prin făină (poza 6)
– le punem într-o tigaie cu ulei încins, le rumenim pe ambele părţi (poza 7)
– într-o tigaie facem un sos din apă și bulion, condimente, în care aruncăm 2-3 foi de dafin (poza 8 ). Când sosul începe să fiarbă, adăugăm chifteluțele (poza 9)
– le lăsăm pe foc aproximativ un sfert de oră (poza 10)
– poftă bună! (poza 11)
Timp de preparare: 60 de minute
Preţ: 3,5 lei/porţia (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
FlyingRoo
septembrie 26, 2010 @ 14:28
Felul meu de mancare preferat cand eram copil! Pana cand m-am dus intr-o tabara unde ne-au servit unele de la care jumatate dintre copii s-au imbolnavit, printre care si eu… ei, dar asta a fost demult, acum mi-ai facut pofta de „ciuftelutze” marinate!
Un sfat bun este sa ne tocam singuri acasa carnea, astfel putem sa controlam cat de grasa si chiar ce anume intra in ea. Iar cartoful se toaca prin masina imediat dupa ce terminam cu carnea, astfel incat curata si masina de resturile de carne si capata si el textura buna pentru chiftele.
hapleablog
septembrie 26, 2010 @ 18:08
Gand la gand cu bucurie. Carnea a fost tocata acasa(din vita si porc) si intr-adevar este diferenta fata de cea din comert.Iar cartoful a fost dat prin robotul de bucatarie.Si trebuie sa recunosc ca au iesit senzationale.
Mersi pentru mesaj, te mai astept sa vizitezi blogul; urmeaza si alte retete care sper sa iti starneasca interesul.
Irina
septembrie 26, 2010 @ 18:40
Am mancat acelasi lucru la pranz!!!!
alina
septembrie 27, 2010 @ 05:53
Yummy, ce bine arata.
Laura Schuster
noiembrie 14, 2010 @ 20:20
O reteta „minunata”!
Nu am mai facut-o de ani de zile…..trebuie neapart pusa in practica si asta cit de curind :-).
Mersi mult pentru ea si poze!
O seara placuta in continuare!
Cu prietenie
Laura S.
Florentina Lischka
iulie 29, 2011 @ 11:46
Eu, uneori fierb cartoful inainte…crezi ca ar fi vreo diferenta??
hapleablog
iulie 29, 2011 @ 16:18
Nu ar avea de ce sa nu fie bune si asa.