Dacă prin oraș ai de mers hai-hui
Pune-ți în merinde chiftele de pui.
INGREDIENTE
- 600gr piept de pui dezosat (am folosit pui bio de la Batatura Bolovani)
- 2 morcovi razuiti
- 1 bucata mica de telina razuita
- 1 bucata albitura razuita
- 2 cartofi medii razuiti (si scursi bine de zeama)
- 1 bucatica ghimbir razuit marunt
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- pesmet
- sare, piper, paprika, oregano uscat
PLAN DE LUCRU
- punem in blender carnea de pui cu ceapa taiata in patru si verdeata
- Intr-un bol amestecam toate legumele razuite cu amestecul de carne tocata. Adaugam condimentele si oul
- Din compozitia obtinuta, formam chiftelutele cu mana uda Le tavalim prin pesmet apoi le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt
- Le lasam la cuptorul incins sa se rumeneasca (dupa aproximativ 20 minute le intoarcem si mai lasam 20 de minute).
- Am servit cu garnitura de baby spinach tras la tigaie cateva minute
- Pofta buna!
Cristina
octombrie 13, 2014 @ 11:59
Bune si sanatos pregatite.
Tincuta Clocotici
octombrie 23, 2014 @ 16:53
Reteta e interesanta si foarte sanatoasa, deoarece elimina prajeala. O voi proba negresit. Imi place foarte mult modul clar in care expui pasii insotiti de fotografii.
Violeta
decembrie 10, 2014 @ 10:23
La cate grade se coc?
hapleablog
decembrie 11, 2014 @ 21:11
Le-am copt la 190 de grade
Dana
noiembrie 29, 2018 @ 08:11
Arată tare bine și sunt sănătos gătite.. Mie îmi ieseau uscate, așa că am renunțat să mai fac chiftele de pui. O să încerc această rețetă!